İzmit’te Öğrenciler, Bisiklet Eğitimi Alıyor

İzmit’te Öğrenciler, Bisiklet Eğitimi Alıyor

İzmit’te öğrencilere bisiklet kullanma dersleri veriliyor.

İzmit Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ortaokul 1.sınıf öğrencilerine yönelik bisiklet eğitimi Yahya Kaptan’daki Hanımeli Kültür Merkezi’ndeki Bisiklet Eğitim Pistinde yapılıyor. Haydi Çocuklar Bisikletle Okula Projesi kapsamındaki eğitim ile İzmit’teki bütün orta okul 1. sınıf öğrencilerine bisiklet kullanımı öğretilecek. Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimler sırasında öğrencilere teorik ve uygulamalı olarak bisiklet kullanma kuralları anlatılıyor. Eğitimi ülke çapında önemli başarılar elde etmiş tecrübeli bisikletçi Salih Korkmaz veriyor.

Şimdiye kadar yaklaşık 20 bin öğrenciye ulaşılan bisiklet eğitimi yaz sezonun sona ermesi ve okulların açılmasıyla yeniden başladı.

Sezonun ilk eğitimi 23 Nisan Ortaokulu 1. sınıf öğrencilerine verildi.

Eğitim sonunda öğrencilere katılım belgesi de verilirken okul müdürü Enver Tekyıldız, İzmit Belediyesinin projesinin herkese örnek olduğunu belirterek teşekkür etti.

Geçen yıl eğitim alan 5 bin 500 öğrenciye bedava bisiklet dağıtılmıştı. Bu senede öğrencilere bedava bisiklet dağıtımı için hazırlıklara başlandığı öğrenildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile