Izmit'te Yeni Tarim Hamlesi, Salep Üretimi Yapilacak

Izmit'te Yeni Tarim Hamlesi, Salep Üretimi Yapilacak

Izmit Belediyesi, Durhasan Mahallesi’nde salep üretimi için çalisma baslatti.

Izmit’te tarimi desteklemek amaciyla kirsalda gelir getirici alternatif ürün yetistiriciligini tesvik etmek için bir dizi çalisma yürüten Izmit Belediyesi, salep bitkisi dikecek. Kendi tarim arazisinde 300 metrekare alanda demonstrasyon amaçli dikim yapacak olan Izmit Belediyesi katma degeri yüksek ve nesli tükenmekte olan salebin Izmit’in topragina ve iklimine uygun olduguna bakacak. Gelir getirici alternatif bir ürün olarak kentin tarimina kazandirilmasi hedeflenen salebin uygunlugunun belirlenmesi halinde üretimi yayginlastirilacak. Alternatif ürün yelpazesini genisletmeyi amaçlayan Izmit Belediyesi, deneme amaçli salep dikimi yapmak için “Süs Bitkisi Üretici Belgesi” aldi.

Durhasan Mahallesi Yosunlu Mevkii’ndeki arazide salep dikimi için Süs Bitkisi Üreticisi Belgesi’ne basvuruda bulunan Izmit Belediyesi, yapilan incelemeler sonrasi bu belgeyi almaya hak kazandi. Izmit Belediyesi, Durhasan Mahallesi’nde atil durumda bulunan ve ardindan Tarimsal Üretim Bahçesi’ne çevirerek hayat verdigi bölgede artik resmi olarak süs bitkisi üreticiligi yapilabilecek.

Üretici belgesi aldiktan sonra birlige üyelik için de adim atan Izmit Belediyesi, 7 farkli alt birligi bulunan Türkiye Tohumcular Birligi’ne (TÜRKTOB) alt birligi olan Süs Bitkileri Üretici Alt Birligi (SÜSBIR) üyeligi için basvuruda bulundu. Üyeligi onaylanan Izmit Belediyesi belgesini alarak kurulusun resmi üyelerinden biri oldu ve baslatilan tarim hamlesine yeni bir boyut kazandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile