İzmit’te Zamana Meydan Okuyan Oyuncakçı

İzmit’te Zamana Meydan Okuyan Oyuncakçı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 65 yıldır miniklerin hayallerini gerçeğe dönüştüren dükkanı işleten oyuncakçı Ali Ceran, “Bizden aldığı oyuncaklarla büyüyüp doktor, öğretmen olan çocuklarımız geliyor.

Biz onları gözlerinden tanıyoruz” dedi.


İzmit Hacı Hızır Mahallesi Akça Cami Caddesi üzerinde 65 yıldır miniklerin hayallerini gerçeğe dönüştüren oyuncak dükkanını işleten Ali Ceran, bu işe ilk olarak 1960 yılında babası Yaşar Ceran’ın başladığını söyledi.

Babasının ardından oyuncakçı dükkanını devraldığını anlatan Ceran, “Çocukluğumuzdan beri, 50 seneye yakındır bu işin içindeyiz. Oyuncakçı geldik, oyuncakçı gideceğiz bu dünyadan. Dükkan 60-65 seneye yakındır faaliyette. Babadan kalma bir yer. Babamızın davasında bizde hayatımızı böyle devam ettiriyoruz ömrümüz yettiği kadar. Bizden sonra da inşallah olanlar yaparlarsa yaparlar. Yapmazlarsa da artık kapatır gideriz. Müşterilerimiz bizden memnun. Biz müşterilerimize saygılı olduktan sonra hiçbir sorunumuz yok. Bu işte devamlılık önemli. Biz de devamlılığı sürdürmeye çalışıyoruz. Müşteriye saygıda kusur etmiyoruz” dedi.

Kendilerinden alınan oyuncaklarla büyüyen birçok çocuğun ziyarete geldiğini anlatan Ali Ceran, “Kimisi doktor, kimisi avukat, kimisi savcı, yani devlet branşlarının çoğunda yetiştirdiğimiz talebelerimiz var. Arada gelirler, halimizi hatrımızı sorarlar. ‘Amca beni tanıyor musun?’ dediklerinde bakarsın ki, gözlerinden anlarsın. Nesil artık büyümüş olduğu için ancak göz bebeklerinden, göz çevrelerinden onları tanıyabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyük oyuncak firmalarının da kendilerini etkilediğini ifade eden Ceran, “Oyuncak piyasası devamlılık sürekli oluyor ama bu market tarzı işletmeler bizlerle çok uğraşıyor. Biz de onlarla uğraşıyoruz. İnşallah ben bunların hepsini yıkacağım. Bunları İzmit piyasasından silmek için ben varım. Bunları şehir içine sokan, izin veren belediyeleri de sileceğim. Marketleri de sileceğim. Baş edebilen varsa gelsin benimle baş etsin” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile