İzmit Üçyol Böyle Olacak

İzmit Üçyol Böyle Olacak

İzmit Bekirdere Üçyol mevkiinde yapılacak kavşak ve meydan düzenleme çalışmaları bölgeye büyük değer katacak.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Zincirlikuyu Camii Dernek Lokalinde bölge sakinlerine projeyi anlattı. Kavşak ve meydan düzenleme çalışmalarının tanıtıldığı toplantıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri İsmail Gündaş, Muammer Biner, Adnan Uysal, İbrahim Elgin ve Mahmut Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir, KOÜ Mimarlık Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümünden Yrd. Doç. Bülent Ayberk, mahalle muhtarları,bölgedeki esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Sinevizyon eşliğindeki proje tanıtımında konuşan Mehmet Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Kanpara yapılacak düzenleme çalışmalarının bölgenin kalkınmasında önemli bir payı olacağını belirterek “Doğru olan işlerin yanında, yanlış olan işlerin karşısında oluruz. Başkan Doğan, doğru işler yapan, halkını ve esnafını düşünen bir belediye başkanıdır. Bize düşen onun yanında yer alıp bu çalışmalara destek olmaktır” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, iş yapılmazsa sorun olmayacağını, ortada bir üretim ve çalışma varsa sorunların ortaya çıkacağını belirterek, “İzmit Belediyesi'nde kimse yan gelip yatamaz. Bizi hizmet için seçtiniz. Elbette ki, zaman zaman özellikle alt yapıya yönelik çalışmalar sırasında bir takım sorunları hep birlikte yaşıyoruz. Bazen hava koşularının da etkisiyle çalışmalar uzayabiliyor. Ama kurumların birlikte yapması gereken kollektif çalışmalar olduğunda bu tür sorunlar doğaldır. Önemli olan halkın taleplerini karşılayacak işler üretmektir. Bekirpaşa bölgesi İzmit Belediyesi'nin bu dönemki en büyük üç projesini yaptığı yerdir. Gölkaypark, Cephanelik Spor Kompleksi ve yakında çalışmalarını başlatacağımız Kadın Sosyal Yaşam Merkezi bizim bu dönemdeki en büyük 3 projemizdir. Bu projeleri burada yaşama geçirerek, bir yerde şehrin dengesini de sağlamış oluyoruz. Mahallelerde önemli işler yapıyoruz. Bugün sizleri çok ilgilendiren Üçyol Projesi, hem görsel hem de işlerlik açısından bölgeye önemli artılar getirecektir. Mimarlarımızın ve üniversiteden hocalarımızın birlikte düşünüp hazırladığı proje sayesinde, bölgenin iki ana damarı olan alt ve üst kesimdeki üç yollar yaşanacak değişimle şehirle aynı seviyeye getirilmiş olacaklar. Bizim için en büyük ödül sizlerin mutluluğudur. Bize bir 'Allah razı olsun' demeniz yeterlidir” diyerek çalışmalara destek olunmasını istedi. Yapılan sunum bölge esnafı tarafından ilgiyle izlendi.

Kentin doğusunda, Mehmet Ali Paşa, Bekirdere ve 28 Haziran Mahallelerini yakından ilgilendirecek Üçyol Kavşak ve Meydan Düzenleme Projesi kapsamında, yoğun yaya kullanımını rahatlatmak için kaldırımlar genişleyecek. Dükkan tabelaları düzenli hale getirilecek. Atatürk heykelinin bulunduğu meydan yeniden düzenlenecek. Bölgede taksi durağının kullandığı sokak yayalaştırılacak. UKOME projede yer alan yayalaştırma ve yol genişlikleri konusunda gerekli kararları aldı. İhalesi ve projesi tamamlanan çalışma 210 günde tamamlanacak ve işin maliyetinin 1 milyon 591 bin lira olacağı kaydedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile