İznik'teki Olayların Ardından 17 Kişi Gözaltına Alındı

İznik'teki Olayların Ardından 17 Kişi Gözaltına Alındı

Bursa'nın İznik ilçesinde 9 Eylül akşamı başlayan toplumsal olaylarla ilgili, sabah saatlerinde özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin katıldığı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

İznik'te 8 Eylül gecesi Roman baba Rüstem D. (45) ve oğlu M.D. (16) ile beraberindeki 2 kişinin saldırısına uğrayan Zeki Dursun (26) vurularak ölmüştü. Silahlı kavganın ardından harekete geçen polis, cinayet şüphelisi Rüstem D. ve oğlu M.D.'yi yakalamıştı. 9 Eylül'de maktul Zeki Dursun'un cenazesinin ardından ilçede 2 gün süren gerginlik yaşanmıştı. Bursa'dan gelen çevik kuvvet takviyesi ile olayları bastıran polis, 7 gün boyunca ilçede olağanüstü güvenlik tedbiri almıştı. Romanların yaşadığı mahalle ve sokaklarda çıkan olaylara karıştıkları iddia edilen 17 kişi, bugün şafak operasyonu ile gözaltına alındı.

Bursa'dan gelen özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin de katıldığı operasyonda, olaylara adı karışan kişilerin ikametlerine baskınlar yapıldı. Gözaltına alınan 17 kişi, sorgulanmak üzere İznik İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile