IZSU'dan Gaziemir'deki Sebeke Suyundaki Tat Bozuklugu Ve Kokuyla Ilgili Açiklama Açiklamasi

'Tahtali Baraji’nin suyunun aritilarak kente verildigi Görece Içme Suyu Aritma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kisa süreli bir teknik ariza meydana gelmis, gereken müdahale hizla yapilarak sorun giderilmistir' 'Klor oranindaki degisim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farkliligin giderilmesi için sebekedeki suyun tahliyesi gerektiginden sorundan etkilenen Gaziemir Bölgesinde 2 saat süreyle su kesintisi uygulanacaktir'.

Izmir Su ve Kanalizasyon Idaresi (IZSU), Gaziemir ilçesinde sebeke suyunun tat ve kokusunu etkileyen kisa süreli bir ariza yasandigini ancak bu sorunun insan sagligina olumsuz bir etkisinin bulunmadigini bildirdi.

IZSU'dan yapilan yazili açiklamada, ilçede sebeke suyunda yasanan sorunla ilgili gerekli çalismalarin yapildigi belirtilerek, su ifadelere yer verildi:

"Tahtali Baraji'nin suyunun aritilarak kente verildigi Görece Içme Suyu Aritma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kisa süreli bir teknik ariza meydana gelmis, gereken müdahale hizla yapilarak sorun giderilmistir. Gerekli numuneler alinarak, testler yapilmis ve insan sagligina zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamistir. Klor oranindaki degisim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farkliligin (tricloramine kaynakli kokunun) giderilmesi için sebekedeki suyun tahliyesi gerektiginden sorundan etkilenen Gaziemir Bölgesinde 2 saat süreyle su kesintisi uygulanacaktir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile