IZTO'dan E Ticaretin Mutfaginda Çalisacak Personel Sikintisina Çözüm

IZTO'dan E Ticaretin Mutfaginda Çalisacak Personel Sikintisina Çözüm

Izmir Ticaret Odasi (IZTO), hizla gelisen ve tüm sektörlerin ortak noktasi haline gelen e-ticaretin ivme kazanmasi için harekete geçti. Sektörün en önemli sorunu olan, “isin mutfaginda çalisacak personel bulma sikintisini” çözme hedefiyle yola çikan IZTO, E-Ticaret Destek Personeli Pilot Projesini baslatti.

Izmir Ticaret Odasi (IZTO) 80. E-Ticaret Grubu Meslek Komitesi ve Izmir Dis Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile is birligiyle baslatilan, istihdama ve sahada kalifiye personel yetistirilmesine dogrudan katkida bulunacak E-Ticaret Destek Personeli Pilot Projesinin ilk iki asamasinda, Izmir Dis Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmenleri ve ögrencileri, temel e-ticaret konularinda egitim aldi.

Projenin üçüncü asamasinda ögrenciler ve sektör temsilcileri bulustu. Son asamada ise farkli sektörde faaliyet gösteren, kendi e-ticaret sitesi üzerinden satis gerçeklestiren IZTO üyeleri, ögrencileri firmalarinda stajyer olarak kabul etti. Bu sayede ögrenciler staj yaptiklari firmalarda, sanal magazada ürün girislerinin yapilmasindan gelen siparislerin onaylanarak teslimatina kadar olan e-ticaret is sürecini, uygulamali olarak isbasinda ögrenme firsati buldu. Firmalar ise ara elaman sorununu çözdü.

Özgener: "Yetismis personel sikintisi var"

E-ticaret yapan isletmeler için sanal magazalarinda ürün girislerinin yapilmasi, gelen siparislerin olusmasindan teslimatina kadar olan sürecin dogru planlanarak takip edilmesinin çok önemli olduguna deginen IZTO Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, “E-ticaret gerçeklestirmek ve satislarini artirmak isteyen üyelerimiz, söz konusu is sürecini takip edebilecek yetismis personel sikintisi yasadiklarini siklikla dile getiriyorlar. Bu dogrultuda, üyelerimizin yasamis oldugu yetismis personel sikintisini gidermeye yönelik örnek bir model olusturmak için oda olarak, Izmir Dis Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi is birligi ile E-Ticaret Destek Personeli Pilot Projesi çalismalarini baslattik. Önümüzdeki süreçte proje alanini daha da genisleterek daha çok firmaya ulasmayi hedefliyoruz” dedi.

Özgener, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu önemli projemize mentörlük yapan 80. E-Ticaret Meslek Komitemiz, Türkiye’nin ilkleri arasinda yer aliyor. Oda-borsa bünyesinde kurulan öncü e-ticaret meslek komitelerinden biri konumunda. 80. meslek grubuna kayitli bin 107 üyemizin büyük bir çogunlugu, pazar yeri, dijital pazarlama, altyapi saglayicisi gibi hizmet saglayicilarindan olusuyor. Her geçen gün kayitli üye sayimizin artiyor olmasi, Izmir’de e-ticarete yönelimin de giderek yayginlastigini gösteriyor"

Projenin ögrenciler için önemli bir firsat olduguna deginen Izmir Dis Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selime Özkan da, “Projenin ögrencilerimizin meslek edinmesinde ve istihdaminda, sektörün nitelikli elaman kazanmasinda ve ayrica ögretmenlerin sektördeki gelismeleri yakindan izleyerek egitim ögretime yansitmasinda çok önemli katkilar saglayacagina inaniyorum. Isletme yetkilileri ile ögrencilerimizin birlikte mesleklerini konusuyor oldugu bu ortam, ulusal ve uluslararasi düzeyde iyi bir örnek. Izmir Ticaret Odasi’na ve emegi geçen komite üyelerine çok tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile