IZTO'dan Üyelere 'Fuar' Dopingi

IZTO'dan Üyelere 'Fuar' Dopingi

Türkiye’de üyelerine düzenli olarak fuar tesviki veren ilk ve tek oda olan Izmir Ticaret Odasi (IZTO), 2023 yilinin ocak ayindan itibaren toplam bin 139 üyeye 11 milyon 439 bin TL fuar tesviki sagladi. Izmirli firmalarin yurt içi ve yurt disi fuarlara katiliminin hem yeni isbirlikleri hem de kentin tanitimi için çok önemli oldugunu vurgulayan Izmir Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, fuar tesvikleri konusunda Türkiye’de öncü ve örnek oda olmaya devam edeceklerini belirtti.

Izmir Ticaret Odasi tarafindan 2022 yilinda üyelere yönelik gerçeklestirilen algi anketinde, en çok bilinen ve memnuniyet duyulan hizmetler arasinda ilk sirada yer alan “fuar tesvikleri”, 2023 yilinin ilk yarisinda da hiz kesmeden devam etti. Bireysel stantla katilim destekleri çerçevesinde yurt içi fuarlarda stant açan 170 üyeye, yaklasik 4 milyon tesvik saglandi. Yurt disinda 11 fuara 226 üyenin katilimiyla gerçeklestirilen grup ziyaret organizasyonlari ve yurt disi fuarlarda stant açan 27 üye için yaklasik 3,5 milyon TL destek ödemesi yapildi.

Yalnizca standa degil, ziyarete de destek

Üyelere yalnizca stant açtiklarinda degil, ayni zamanda ziyaret ettikleri fuarlar için de destekler sunan IZTO, yilbasindan bugüne 17 yurt içi fuara 716 üyenin katilimini sagladi. Uçak biletleri ve konaklamalari için 1 milyon 293 TL destek verildi.

Üyelere yönelik gerçeklestirilen semsiye stant organizasyonlari ve IZTO’nun kurumsal olarak temsil edildigi diger fuar katilimlari için de toplam 2 milyon 740 bin TL katki saglandi.

“Fuarcilik hizmetlerimizde öncü ve örnek odayiz”

Ürün ve hizmetlerin tek bir çati altinda en etkili sunumlarla fiziksel olarak sergilenebildigi fuarlari çok önemsediklerini belirten Izmir Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, “Izmir Ticaret Odasi olarak yurt içi ve yurt disindaki fuarlara katilan veya fuarlari ziyaret eden üyelerimize yaklasik 25 yili askin süredir fuar destekleri sunuyoruz. 90 bin civarindaki üyelerimizden ve üyelerimizin temsil edildigi meslek komitelerinden gelen öneriler ile her yil bu desteklerimizi üyelerimizin ihtiyaçlarini degerlendirerek güncelliyoruz. Fuarlar, üyelerimizin ciddi is baglantilari kurdugu organizasyonlar. Ayrica kentimizin tanitiminda da önemli rol üstleniyorlar. Üyelerimizden aldigimiz güçle, fuarcilik hizmetlerimizi öncü ve örnek oda olarak sürdürmeye devam edecegiz” dedi.



Sistem nasil isliyor?

Izmir Ticaret Odasi’na vadesi geçmis aidat borcu olmayan tüm üyeler mevzuat çerçevesinde fuar tesviklerinden yararlanabiliyor. Üyeler, fuarcilik ile ilgili hizmetlere iliskin detayli bilgilere Izmir Ticaret Odasi web sitesi ana sayfasinda (https://www.izto.org.tr/tr) “Ticaret Noktasi” bölümünde yer alan linklerden ulasabiliyor. Basvurular da yine ayni sayfalarda yer alan yönlendirmelerle gerçeklestiriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile