İZTO üyelerine Bank Asya'dan kredi

İZTO üyelerine Bank Asya'dan kredi

Bank Asya ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) arasında kredi protokolü imzalandı. Protokole göre İZTO üyeleri, cazip koşullarda 250 bin TL'ye kadar krediyi 3 günde alabilecek.

 

Bank Asya Genel Mü ; dü ; rü ; Ü ; nal Kabaca , ekonomik kriz dö ; neminde dahi kredi musluğunu kesmediklerini sö ; yledi . Son dö ; nemde takibe uğrayan kredi oranlarında gerileme eğilimine girildiğini belirten Ü ; nal Kabaca , Bank Asya ' da mevduatın krediye dö ; nü ; şü ; m oranının yü ; zde 100 ' ler seviyesinde olduğunu , İzmir ' de ise nakit kullandırılan kredilerin , mevduata oranının yü ; zde 120 ' lere ulaştığını sö ; yledi . Bank Asya ' nın kurulduğu 1996 yılından beri İzmir ' de faaliyet gö ; sterdiklerini belirten Kabaca , İzmir ' deki girişimcilerin Bank Asya imkâ ; nlarından daha fazla yararlanabilmesi iç ; in İZTO ile uygun seç ; enekli kredi olanaklarını kapsayan bir protokol imzaladıklarını anlattı . Ü ; ç ; gü ; nde sonuç ; landırılacak kredinin vadesinin 24 ay olacağını aç ; ıklayan Kabaca , nakdi kredi kullanımlarında yü ; zde 1 , 45 , ipotek olması durumunda ise yü ; zde 1 , 30 kar oranı uygulanacağını ifade etti .

Bank Asya olarak kriz dö ; neminde de mevduatın krediye dö ; nü ; şü ; m oranını yü ; zde 100 ' ü ; n altına dü ; şü ; rmediklerini kaydeden Kabaca , bu oranı gelecek dö ; nemde de korumayı planladıklarını vurguladı . Kabaca , takibe uğrayan krediler konusunda da bilgi verdi . Krizin etkilerinin fazla olduğu dö ; nemde yabancı kuruluşların Tü ; rkiye ' de yü ; ksek kredi takip oranlarına ulaşılacağı , KOBİ ' lerin ç ; ö ; keceği yö ; nü ; nde tahminleri bulunduğunu sö ; yleyen Bank Asya Genel Mü ; dü ; rü ; , ' Yabancı kuruluşların bu tahmini gerç ; ekleşmedi . Bu tahminleri yapan kuruluşların Tü ; rkiye ' deki KOBİ ' lerin dinamik yapısı hakkında yeteri bilgileri olmadığını dü ; şü ; nü ; yorum . ' Tü ; rk KOBİ ' leri bü ; yü ; k bir arayış iç ; inde . Ö ; zellikle Afrika pazarına yö ; nelik birç ; ok girişim var . Bu girişimler gelecek adına bizi umutlandırıyor ' bilgisini verdi .

Kredilerin takibe dö ; nü ; şü ; m oranlarında sektö ; r ortalamasının yü ; zde 5 ' ler civarında olduğunu belirten Kabaca , ' Bizim de 6 aylık bilanç ; omuzda yü ; zde 6 . 5 ' ler civarında ' dedi .

Kredilerde takibe uğrama oranlarının son dö ; nemde gerileme eğilimine girdiğine de dikkat ç ; eken Kabaca , katılım bankalarının gö ; stergelerinin bu konuda ö ; ncü ; olduğunu anlattı . Kabaca , ticari bankaların bu alanda katılım bankalarını takip ettiğini ifade etti .

Kabaca , sicil affı ile ilgili bir soruya karşılık bankaların rekabet iç ; inde kendisini dü ; zelten firmaları tekrar sisteme dahil edeceğine inandığını sö ; yledi . Kabaca şunları sö ; yledi : ' Bankalar ışığı gö ; ren firmaları yakalamaya ç ; alışıyor . Ufak tefek konulara fazla takılmayacaklarına inanıyorum . En azından bizim iç ; in durum bö ; yle . '

Kredi Garanti Fonu ' na ( KGF ) aktarılan kaynakların kredi hacmine etkileriyle ilgili bir soru ü ; zerine ise Kabaca , bu konunun KGF ' nin gö ; stereceği performansa bağlı olduğunu kaydetti . Kabaca , fona kendilerinin de ortak olmak istediğini anlattı .

İZTO Yö ; netim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Bank Asya dahil 14 banka ile kredi protokolü ; imzaladıklarını aç ; ıkladı . Kriz ortamında ü ; yelerine uygun şartlarda kredi sağladıklarını belirten Demirtaş , bankaların iş alemi iç ; in beyaz sayfa aç ; ma zamanının geldiğini sö ; yledi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile