Jandarma Cayrokopter Ile Havadan Denetliyor

Jandarma Cayrokopter Ile Havadan Denetliyor

Aksaray’da Cayrokopter ile havadan trafik denetimi yapan jandarma kural ihlallerini kilometrelerce uzaktan tespit ediyor.

Aksaray Il Jandarma Komutanligi tarafindan sehir genelinde hem havadan hem de karadan denetimler sürerken, Cayrokopter ile havadan denetim yapan ekipler sürücü kural ihlallerini kilometrelerce uzaktan tespit edip cezai islem uyguluyor. Uygulama, karayollari, ilçe, belde ve köy yollarinda olmak üzere belirli saat araliklariyla gün boyu devam ederken, kural ihlalleri tespit edilen araç plakalari uygulama noktalarina bildiriliyor. Uygulama noktalarinda ekiplerce durdurulan sürücüler genel kontrollerden geçirilerek kural ihlali çerçevesinde cezai islem uygulaniyor. Trafik yogunlugunun olumsuz etkilerini en aza indirmek, muhtemel ölümlü-yaralanmali trafik kazalarini önlemek ve vatandaslarin seyahatlerini güvenli bir sekilde yapmalarini saglamak maksadiyla gerçeklestirilen denetimlerde emniyet kemeri kullanimi ve hiz ihlalleri basta olmak üzere, cep telefonu kullanimi, uygunsuz serit kullanma, hatali serit degistirme, geçme kurallari, yanlis duraklama ve park etme, agir tasitlarin uygunsuz serit kullanimi, yakin takip ve kavsaklara yaklasirken yavaslama gibi kurallar denetleniyor.

Il Jandarma Komutanligindan yapilan açiklamada, “Trafik kazalarinin en aza indirilmesi, vatandasimizin huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini saglamak amaciyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile