Jandarma Ekiplerinden Kadinlara Narkotik Egitimi

Jandarma Ekiplerinden Kadinlara Narkotik Egitimi

Erzincan’da “En Iyi Narkotik Polisi; Anne” projesi kapsaminda annelere yönelik uyusturucu ile mücadele konusunda seminer verildi.

Erzincan Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Içisleri Bakanligi tarafindan baslatilan "En Iyi Narkotik Polisi; Anne" projesi kapsaminda bilgilendirme çalismalarina devam ediyor. Il Jandarma Komutanligi Asayis Sube ekipleri, KADES ile Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafindan Erzincan’in Çayirli ilçesine bagli Verimli ve Çaykent köylerinde ikamet eden 51 kadin vatandasa “En Iyi Narkotik Polisi; Anne” projesi tanitilarak egitim semineri düzenledi.

Projede, kadinlarin ve çocuklarin maruz kaldigi siddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek için kadinlara brosür dagitilarak KADES ve proje hakkinda bilgilendirmelerde bulunuldu. Jandarma ekipleri tarafindan gerçeklestirilen egitim programinda katilimcilara, 18 yas ve alti çocuklarin uyusturucu maddeyle tanisma yasinda oldugu ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatilarak, annelerin çocuklarini iyi tanimalarini ve sosyal hayat çevrelerini de iyi bilmeleri gerektigini söyledi.

Ayrica Kadin Çocuk Kisim Amirligi ve Çayirli Ilçe Jandarma Komutanliginda görevli kadin astsubaylar tarafindan da "Aile Içi Siddet, SÖNIM ve KADES” uygulamalari hakkinda bilgilendirme yapilarak, kadinlarin cep telefonlarinda ‘KADES’ programinin nasil kullanacaklari uygulamali olarak gösterildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile