Jandarma Genel Komutani Çetin, 6 Teröristin Etkisiz Hale Getirildigi Magarayi Inceledi

Jandarma Genel Komutani Çetin, 6 Teröristin Etkisiz Hale Getirildigi Magarayi Inceledi

Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Eren Kis-8 Operasyonu kapsaminda 6 PKK’li teröristin etkisiz hale getirildigi magarada incelemelerde bulundu.

Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Eren Kis-8 Operasyonu’nun gerçeklestirildigi Mardin’e gitti. Operasyonlarin sürdügü Nusaybin ilçesine bagli Bagok bölgesine geçen Çetin, burada 6 PKK teröristin etkisiz hale getirildigi magarada incelemelerde bulundu. Jandarma Genel Komutani Orgeneral Çetin, jandarma personelini basarili operasyonu nedeniyle tebrik etti.

Operasyon kapsaminda, jandarma komandolar teröristlerin saklandigi yeralti magarasini inceledi ve arama yapti. 1 metre yüksekliginde ve 3 metre genisliginde bir girise sahip olan yeralti magarasina giren jandarma komandolar, teröristlerin, magarayi bölümlere ayirdigini ve belirli bir mesafe asagiya inildikten sonra baska yasam alanlari olusturuldugunu belirledi. Siginaklarin da bulundugu bu magarada, çok sayida silah, örgütsel doküman ve yasam malzemesi ele geçirildi.

Bu operasyonla jandarma komandolar, teröristlerin yer altinda olusturduklari magarayi da desifre etmis oldu. Teröristlerin kullandigi magara ve bu magaradaki siginaklar ise bölgeye sevk edilen is makinalari tarafindan kullanilamaz hale getirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile