Jandarma Trafik Ekiplerinden Reflektör Tak, Görünür Ol Projesi

Jandarma Trafik Ekiplerinden Reflektör Tak, Görünür Ol Projesi

Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügü personeli tarafindan traktör sürücülerine yönelik reflektör tak, görünür ol projesi hayata geçirildi.

Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen 6 Subat depremlerinde etkilenen Diyarbakir’daki traktör sürücülerinin muayene yaptirmadiklarini tespit eden Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Sur ilçesinde bulunan çiftçilere yönelik baslatilan çalismalar çerçevesinde kaymakamlikla görüsen ekipler, Diyarbakir Ulastirma ve Altyapi Bölge Müdürlügü destegi ile seyyar araç muayene istasyonu talebinde bulundu. Talebin üzerine Diyarbakir Tüvtürk Muayene istasyonu tarafindan 29 Subat 2024 tarihinde seyyar araç muayene istasyonu görevlendirildi. Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, Sur Kaymakamligi ile koordine kurularak ’Reflektör Tak Görünür Ol Projesi’ çalismalarina basladi.

Sur Kaymakamli, Sur Ziraat Odasi Baskanligi ve muhtarlarin destegi ile 120 çift reflektör, 30 adet dönerli, flasörlü, sari lamba temin edildi. 29 Subat 2024 günü Sur ilçesi Bostanpinar Mahallesinde 120 traktör ve biçerdöver römorkuna üçgen reflektör, 30 traktöre dönerli flasörlü sari lamba Sur Kaymakami Asim Solak, Diyarbakir Ulastirma ve Altyapi Bölge Müdürlügü, Sur Ziraat Odasi Baskanligi ile Sur Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri ve traktör sürücülerinin katilimiyla takildi.

Reflektör ve flasörlü, dönerli, sari lamba takilarak hazir hale getirilen 128 traktörün muayenesi yaptirildi. Sur Ilçe Jandarma Komutanligi Trafik Timleri ve Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügü personelleri tarafindan 128 traktör sürücüsüne; reflektör tak görünür ol, koruma çerçevesi hayat Kurtarir ve zirai araçlarin karayollarinda kullanimi hakkinda bilgilendirme semineri de verilerek traktör sürücüleri bilgilendirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile