Jandarma yol kontrollerini arttırdı

Manisa'da jandarma ekipleri, Kurban Bayramı öncesi yol kontrolerini arttırdı. İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, yaptığı açıklamada, "Artan hayvan

Manisa'da jandarma ekipleri, Kurban Bayramı öncesi yol kontrolerini arttırdı. İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, yaptığı açıklamada, "Artan hayvan hareketleri nedeniyle hayvan hırsızlıklarını önlemek, bulaşıcı hayvan hastalıklarını kontrol ederek illegal hayvan hareketlerinin yurdumuza yayılmasını engellemek için yol kontrollerini arttırdık." dedi.

Ana yollarda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa yapılan faaliyetlerde, kamyon ve pikaplarla taşınan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların pasaport ve kulak küpeleriyle menşe şahadetnameleri kontrol ediliyor. Ayrıca tali yollarda belirsiz saatlerde düzenlenen devriye faaliyetleriyle kontrollere devam ediliyor. Et fiyatlarındaki artışa paralel gelişen kaçak et nakillerine karşı özel araç ve kapalı kasa araçlar da denetleniyor. Yolcu otobüsü ve özel araçlardaki bagaj ve şahsi eşyalarda ise narkotik ve patlayıcı madde aranıyor. Bu aramalarda kullanılan narkotik köpeği "Açıl" ve patlayıcı köpeği "Asya", vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile