Jandarma Yolcu Tasitlarini Yolcu Gibi Binip Denetledi

Jandarma Yolcu Tasitlarini Yolcu Gibi Binip Denetledi

2021-2023 Karayolu Trafik Eylem Plani kapsaminda Jandarma Trafik personeli sorumluluk alanindan geçen sehirlerarasi ve sehir içi yolcu tasimaciligi yapan otobüs soförlerini sivil olarak seyir halindeyken denetledi.



Denizli’de belirlenen noktalardan veya terminallerden biletli olarak, sivil kiyafetle yolcu gibi araca binen Jandarma Trafik personeli yolculuk boyunca soförün ve yolculari denetledi. Yolcu ve sürücünün emniyet kemerini takip takmadigini, soförün seyir halinde cep telefonu ile görüsüp görüsmedigini, serit ihlali, hatali sollama yapip yapmadigini, kirmizi isikta geçip geçmedigini, sigara içip içmedigini, hiz kurallarina riayet edip etmedigini ve genel olarak trafik kurallarina uyup uymadigini kontrol etti.

Denetlenen araç güzergâh üzerinde belirlenen noktada diger Jandarma Trafik Timi tarafindan durdurulurken, araçta seyahat eden denetim personeli kendisini tanitarak, yolculuk boyunca soförün yaptigi kural ihlalleri söyledi.

Hatali sürücülere gerekli ceza islemlerin uygulanmasini, diger yolculara da kendi güvenlikleri için emniyet kemerlerini mutlaka takmalarinin önemi, soförün yaptigi kural ihlallerini 112, 155 ve 156 numarali hatlara bildirmeleri gerektigi anlatildi. Bu zamana kadar yapilan denetimlerde genel olarak soför ve ön tarafta oturan yolcularin emniyet kemerini takmadiklari, soförün seyir halinde iken cep telefonu ile görüsme yaptigi tespit edildi. Benzer denetimlerin yilsonuna kadar yapilan planlamalar dogrultusunda devam edecegini belirten Jandarma yetkilileri trafik kazalarinin ve bu kazalar sonucunda yasanan can kayiplari ve yaralanmalarin azaltilabilmesi için her türlü denetimin artarak devam edecegini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile