Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Siki Denetim

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Siki Denetim

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte trafikte yogunlasan motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yapan jandarma ekipleri, motosiklet sürücülerinin karistigi kazalarin en aza indirilebilmesi amaciyla siki denetimler yapiyor.

Aksaray Il Jandarma Komutanligi Trafik Subesi ekipleri yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte motosiklet kontrol ve denetimlerini artirdi. Motosiklet sürücülerinin karistigi ölümlü ve yaralanmali trafik kazalarinin en aza indirilebilmesi amaciyla 2024 yaz sezonu için genis çerçevede bir uygulama ve denetim plani yapan trafik jandarmasi, ilçe, belde, köy ve karayollarinda denetimlere basladi.

Özellikle ilçe, belde ve köylerde yogunluk gösteren motosiklet trafigine yönelik çalismalar yapan trafik jandarmalari denetim noktalarinda motosiklet sürücülerini bir bir durdurarak kontrolden geçiriyor. Sürücü belgesi, ruhsat, koruma basligi (kask) ve gözlügü kontrolünden geçirilen motosiklet sürücülerinin kullandigi motosikletlerde tescil ve sase numarasina kadar detayli incelemeden geçiriliyor. Uygulamalarda trafik yasasina uygun olmayan motosikletler trafikten men edilirken ehliyetsiz ve kasksiz olan sürücülere de ceza kesiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile