Jandarmadan Ormancilara Kriminal Egitimi

Jandarmadan Ormancilara Kriminal Egitimi

İçel Silifke ilçe Jandarma Komutanligi tarafindan ormancilara, orman yanginlari için kriminal farkindalik egitimi verildi.

Silifke Orman Isletme Müdürlügünde, Ilçe Jandarma Komutanligi, Olay Yeri Inceleme Bürosu ile yapilan is birligi protokolü çerçevesinde orman yanginlarinin çikis sebepleri ve faillerinin bulunmasina yönelik çalismalarinda kriminal farkindalik saglamak amaciyla egitim verildi.

Orman yanginlarinda kriminal farkindalik egitimine isletme sefleri ve orman muhafaza memurlari katildi.

İçel Orman Bölge Müdürlügü, Orman Zararlilari Sube Müdürlügü Mühendisi Ömer Türkles tarafindan ilk olarak, 5 Nisan 2023 tarih ve 32154 sayili Resmi Gazetede yayimlanan 6831 sayili Orman Kanunun 17’nci maddesinin ikinci fikrasinda yapilan degisiklik ile ilgili bilgi verdi.

Türkles , “Kanun maddesinin yeni hali devlet ormanlarinin herhangi bir suretle yanmasindan veya açikliklarindan faydalanilarak isgal, açma veya hangi sekilde olursa olsun kesme, sökme, budama veya bogma yollariyla elde edilecek yerlerle buralarda yapilacak her türlü yapi ve tesisler, sahislar adina tapuya tescil olunamaz. Buralara dogrudan dogruya orman idaresince el konulur. Devlet ormanlarinda el konulan bütün yapi ve tesisler, insa asamasinda olanlar da dâhil olmak üzere, hiçbir karar alinmasina lüzumkalmaksizin, Orman Genel Müdürlügü tarafindan derhal yikilir veya ihtiyaç görüldügü takdirde ormancilik hizmetlerinde kullanilabilir. Yanan orman alanlarindaki her türlü emval Orman Genel Müdürlügünce degerlendirilir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile