Edinilen bilgiye göre, Türkeli ve Ayancık ilçelerinde "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti" yaptıkları yönünde istihbarat bilgisi alan jandarma ekipleri 7 kişi hakkında Türkeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla soruşturma başlattı. Sinop İl Jandarma komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü üç aylık takibin ardından 7 şüpheliye ait 8 ayrı adreste narkotik detektör köpeklerinin de katıldığı bir operasyon yapıldı. Operasyonda E.A, A.K, M.Y, G.B, M.E adlı 5 şüpheli yakalanırken, il dışında oldukları tespit edilen iki şüphelinin bulunması için çalışma başlatıldı.
Yapılan ev aramalarında; şüpheli E.A'nın evinde 22 gram kubar esrar ve esrar içiminde kullanılan sigara kâğıdı, A.K'nin evinde 20 gram kubar esrar, bir adet kurusıkı tabanca, 34 adet kurusıkı tabanca mermisi, 2 adet esrar içiminde kullanılmak üzere hazırlanmış pet şişe düzeneği, 9 adet içilmiş esrar izmariti, M.Y'nin evinde 5 gram kubar esrar,
G.B'nin evinde 2 adet ruhsatsız av tüfeği, M.E'nin evinde 1 adet ruhsatsız ev tüfeği ele geçirildi. Yakalanan 5 şüpheli hakkında Türkeli ilçesi Güzelkent Jandarma Karakol Komutanlığı'nca yürütülen soruşturma sürüyor.
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu
Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptıkları öne sürülen zehir tacirlerine yönelik jandarma tarafından yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.



















