Jandarmanin Ele Geçirdigi Tarihi Eserler Müzede Sergileniyor

Jandarmanin Ele Geçirdigi Tarihi Eserler Müzede Sergileniyor

Müzeler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Adiyaman Müzesi’nde jandarma tarafindan tarihi eser kaçakçilarindan ele geçirilen Hristiyan dinine ait ikonalar teshir sergilenmeye basladi.

Adiyaman Müze Müdürlügü, tarafindan sergi salonunda gerçeklestirilen etkinlikte Adiyaman Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Kahraman Yagiz, tarafindan Perre Antik Kentinde yapilan kazilar ile ilgili sunum yapildi.

Sunum sonrasinda, 2019 yilinda jandarma tarafindan tarihi eser kaçakçilarindan ele geçirilerek Adiyaman Müzesi’ne getirilen Hristiyan dinine ait 19. Yüzyil Ortadoks Kilisesi pirinç ve ahsaptan olusan 21 adet ikonalar ve milyonlarca yillik fosiller ilk kez teshir edilerek, davetlilerin begenisine sunuldu. Adiyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, yeni sergilenen eserler ile ilgili Vali Mahmut Çuhadar ve protokol üyelerine bilgi verdi.

Etkinlige katilan davetliler arasinda yer alan Adiyaman ve Çevre Iller Metropoliti Grigoriyos Melki Ürek’te sergilenen eserler ile ilgili bilgi aldi.

Teshire ayrica 55 ile 35 milyon yil yas araliginda olan köpek baligi disi, istiridye fosilleri sergilendi.

Adiyaman ve Çevre Iller Metropoliti Grigoriyos Melki Ürek, Hristiyan dinine ait ikonalarin sergilenmesinin çok güzel oldugunu belirterek, Adiyaman Müzesinin evrensel bir müze olduguna dikkat çekti.

Adiyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan ise, yeni sergilenen eserler ile ilgili bilgi vererek, “2019 yilinda jandarma tarafindan yakalanan Hristiyan dinine ait ikonalari, mahkeme sonuçlandiktan sonra teshire çikarttik. Yine Eosen dönemine ait 55 milyon yil ile 35 milyon yil arasinda olan köpek bagili disini ve istiridye fosilini de teshire çikarttik” dedi.

Etkinlige Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Il Jandarma Komutani Albay Bilgihan Yesilyurt, Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder, Vali Yardimcisi Ihsan Maskar, AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin basta olmak üzere çok sayida kisi katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile