Jandarmanin Sanal Devriyesi, Suçlulara Göz Açtirmiyor

Jandarmanin Sanal Devriyesi, Suçlulara Göz Açtirmiyor

Aydin’da jandarma ekiplerince son dönemde gerçeklestirilen sanal devriyede bin 59 site erisime engellenirken, suç paylasimi yaptigi tespit edilen 12 süpheli hakkinda adli islem baslatildi.



Aydin Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan emniyet ve asayisin saglanmasi, halkin huzuru ve güvenligi için suç ve suçluluk ile mücadele çerçevesinde çalismalar sürüyor. Edinilen bilgiye göre, Eylül ayinda icra edilen sanal devriye faaliyetlerinde internet üzerinde, gündeme uyumlu konular kullanilarak oltalama metoduyla dolandiricilik maksadiyla gelistirilen web sitesi ve mobil uyumlu 332 adet web sitesi ve mobil uygulamanin Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi araciligiyla erisimin engellenmesi saglandi.

Erisim engellenmesine iliskin karar verilebilen yayinlarin tespitine yönelik çalismalarda da; 437 yasa disi bahis, 258 müstehcenlik, 22 fuhus, 10 terör propogandasi olmak üzere, toplamda 727 adet web sitesi ve içerik tespit edilerek BTK araciligiyla erisimin engellenmesi saglandi.

Öte yandan 12 süpheli sahsin ise sosyal medya üzerinden suç içerikli paylasimlar yaptiklari tespit edilerek haklarinda adli islem baslatildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile