Japon Annenin Sünnet Heyecanı

Japon Annenin Sünnet Heyecanı

Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesinde belediyenin geleneksel hale getirdiği "Kayısı Festivali" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen toplu sünnet şenliğinde Japon anne ile Türk babanın çocuğu da sünnet oldu. Sünnet töreni sırasında Japon anne heyecanlı anlar yaşadı.

Kepez beldesinde geleneksel hale getirilen Kayısı Festivali bu yıl da renkli anların yaşanmasına sebep oldu. Beldede yeni yapılan Necdet Terzioğlu Camii‘nin açılışının da gerçekleştrildiği etkinlikte aynı yerde toplu sünnet töreni yapıldı. 19 çocuğun sünnet ettirildiği etkinlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Japonca Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mariko Kızılay ise ayrı bir heyecan yaşadı. Eşi İsmail Kızılay‘ın da Vali Fahrettin Akutlu İlköğretim Okulu‘nda İngilizce Öğretmeni olduğu

Mariko Kızılay, belediyenin düzenlediği etkinlikle oğulları 10 yaşındaki Yunus‘u sünnet ettirdi. 2,5 yaşındaki kızları Sena‘nın da bulunduğu sünnet töreninde Japon anne Mariko heyecanlı anlar yaşarken, baba İsmail Kızılay da bu etkinliği düzenleyen belediyeye teşekkür etti.

Öte yandan, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan da festival kapsamında yapılan merasimde 19 çocuğun sünnet ettirildiğini ifade ederek, bunların içinde beldede yaşayan Japon anne ve Türk babanın oğullarının bulunmasının da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile