Japon Deprem Uzmani Moriwaki Açiklamasi 'Marmara'da Her An Deprem Olabilir'

Japon Deprem Uzmani Moriwaki Açiklamasi 'Marmara'da Her An Deprem Olabilir'

Çanakkale’de meydana gelen 4,9 büyüklügündeki depremi daha önceden tahmin ettigini iddia eden Japon deprem uzmani Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için “Her an deprem olabilir. Artik hazir olunsun” seklinde uyarida bulundu.

Amasya’nin Merzifon ilçesinde düzenlenen Merzifon 7. Kitap Fuari’na katilan deprem uzmani Yoshinori Moriwaki, “Çanakkale, Inegöl, Bursa, Bandirma, Balikesir tarafinda deprem olabilir diye söylüyordum. Çanakkale’de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi’nde. Artik hazir olunsun” dedi.

Halkla bulustugu söyleside binalarin bulundugu zeminin yapisina ve yasam üçgeni yönteminin önemine deginen Yoshinori Moriwaki, su sisesi, toz maskesi, deprem çantasi ile düdügün depreme hazirlik olarak bulundurulmasini tavsiye etti.

Baskan Kargi: “4 ayda 21 bin adet deprem çantasi dagittik”

Fuari düzenleyen Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi da Kuzey Anadolu fay hattinin üzerinde bulunan ilçede 4 ayda 21 bin adet deprem çantasi dagittiklarini açikladi.

Ilçeyi 10 yildir yöneten Baskan Kargi, “Önümüzdeki dönemde depremi merkezi alan bir imar revizyon çalismasi yapmayi planliyoruz. Temel önceligimiz zemin sivilasma riskinin ölçülmesini temel alan imar plani hazirlayacagiz. Bu riski ölçmüs bir yerel yönetim kentin yapilasmasinda daha saglikli adimlar atacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile