Japon Heyetinden Ak Parti’ye Ziyaret

Japon Heyetinden Ak Parti’ye Ziyaret

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı makamında ziyaret ederek, çözüm süreci hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata’yı makamında ağırlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yeni sürece, herkesin destek vermesi gerektiğini ifade ederek, bu süreci kim sabote ederse günahı ve vebalinin onun üzerine kalacağını söyledi.

Büyükelçi bBşkatibi Ko ile barış süreci hakkında değerlendirmede bulunan Altaç, barış sürecine gidilebilmesi için örgütün silahları bırakması gerektiğini ifade etti.

Altaç, bu sorundan dolayı insanların bir şekilde can, mal kayıplarına neden olduğunu söyledi.

Bu sorunun devamının ülke ve özellikle bölge adına çok ciddi sıkıntılara yol açacağına neden olacağını ifade eden Altaç, bu sürecin çok önemli olduğunu ve sürecin hiçbir şekilde baltalanmasına kimsenin müsaade etmemesi gerektiğini vurguladı.

2002 öncesi Kürt sorununun sürekli bir yara şeklinde büyüdüğünü söyleyen Altaç, ”Bu güne kadar da bu yaraya müdahale edilmedi. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle bu yaranın büyümemesi için üzerine çalışmalar yapıldı. Akabinde çok ciddi reformlar gerçekleştirildi.

Örneğin olağanüstü halin kaldırılması, 2004’te yerel dil ve lehçelerin önünün açılması bunlar tamamen AK Parti'nin icraatıdır. AK Parti bunlarla yetinmedi. Siyasi partiler kanununda yerel dillerde propaganda yapılması, üniversitelerde Kürtçe eğitimin önünün açılması ve son olarak anadilde savunmanın yollarının açılmasını sağladı. Bu da bize AK Parti'nin bu sorunun çözümünde ne kadar samimi olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

"BU SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİDİR" Altaç Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sonuçları ne olursa olsun biz bu sorunu çözeceğiz' sözlerini hatırlatarak, Başbakan'ın sorunu çözmedeki iradesinin çok güçlü olduğunu ifade etti.

Altaç, ”Bu süreç çok önemlidir. Bunu iyi düşünmemiz lazım. Sayın başbakanımıza bu konuda ciddi anlamda destek olmamız lazım. Samimiyet ortaya konulursa bu sorun çözülür. Bu süreç çok önemli bir süreçtir. Bunun hiçbir şekilde baltalanmasına kimse müsaade etmemelidir” dedi.

"BU SÜRECE GELİRKEN ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDENDİ" Bölgenin geçmişte çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Altaç, ”Bu sürece gelirken çok ağır bedeller ödendi. Partimiz kapatılmayla baş başa bırakıldı. Partinin liderine yönelik suikastlar önlendi. Partinin iktidardan düşmesi için onlarca askeri darbe planları yapıldı. Buralara gelene kadar çok zorluklar yaşandı. Ama AK Parti yılmadı. Azimle kararlı bir şekilde sorunların çözümü için uğraşlar verdi. Kanın döküldüğü, gözyaşının olduğu bir yerde barış sürecine gidilemez. Barış sürecine gidilebilmesi için örgütün silahları bırakması gerekiyor. Bunlar olduğu zaman operasyonlar da durur. Bu sürecin başarıya gitmesi örgütün kesinlikle silah bırakması ve yurt dışına çıkmasıyla olur. Bu hem Kürt halkı için hem de Türk halkı için hem de Türkiye’de yaşayan bütün etnik guruplar için ve ülke için en sağlıklı yöntemdir” ifadelerini kullandı.

"HALK SÜRECE ÇOK DESTEK VERİYOR" Halkın bu süreci yürekten desteklediğini dile getiren Altaç açıklamalarını şöyle sürdürdü: ”Örneğin geçen hafta Sayın bakanımızla merkez Sur ilçemizi gezdik. Halkımız bize çok teşekkür etti. Türkiye’de toplam Kürt nüfusunun 15 milyona yakın olduğu söyleniyor. Bunların üçte ikisi seçmendir. Yani on milyon civarı seçmendir. BDP’nin toplamda aldığı oy oranı iki buçuk milyon civarıdır. Yedi buçuk milyon Kürt seçmen de bize oy veriyor. Biz şunu söylüyoruz. Bu tür olaylarda kişisel beklenti kanısı taşımamız gerekiyor. Nasıl ki AK Parti bu sorunu kendi programına almışsa bunun aşılması için adımlar atılması gerekiyor. Biz AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak Diyarbakır’daki iş kesimi ile STK’larla sürekli diyalog halindeyiz. Onlarda bu süreci sonuna kadar destekliyor. BDP’de bunu bilsin başkaları istemese dahi bu barış süreci sağlanacak. Halkımız bunu istiyor. Halkın istediği hiçbir şeyin önüne kimse geçemez”.

Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata ise kendilerini kabul ettiği için AK Parti İl Başkanı Altaç’a teşekkür ederek, günün anısına bir plaket hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile