Edano, geçen yıl tsunaminin vurduğu Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki felaketin nükleer enerjinin bedelinin çok yüksek olduğunu gösterdiğini vurguladı. Nükleer afet sırasında iktidarda bulunan hükümetin sözcüsü olan Edano, santrali gördükten sonra bu sonuca ulaştığını belirtti.
Piyasaya çıkan kitabında Edano, "Nükleer enerjiden olabildiğince hızlı bir şekilde kurtulmak istiyorum. Dayak desem bile bunu söylemeliyim." ifadelerini kullandı. Buna karşın Edano, nükleer enerjiden bir gecede de vazgeçilemeyeceğine dikkat çekti.Fukuşima'da yaşanan Çernobil düzeyindeki facianın ardından ülkede faaliyet gösteren 50 santralde kapatılmıştı. Bu santrallerin gözden geçirilip tekrar hizmete sokulması hedefleniyordu. Yaz aylarında artan enerji ihtiyacını göz önünde bulunduran hükümet, 2'sini tekrar hizmete soktu. Ancak ülke genelinde ve başbakanlık konutu önünde büyük nükleer enerji karşıtı gösteriler düzenlenmişti. Başbakan Noda, bazı göstericilerle de bir araya gelip düşüncelerini dinlemişti. Ardından hükümet, 2030'da nükleer enerjiden tamamen vazgeçileceğini açıklamıştı. Ancak lobilerin baskısı nedeniyle bu hedefi yumuşattı .
Japon Hükümetinde Nükleer Çatlak
Japonya'da hükümet nükleer enerjiden vazgeçme noktasında 2030'u hedef olarak belirlerken, Sanayi Bakanı Yukio Edano, nükleerden en kısa vadede vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.