Japonca Ögrenen Imam Hatip Lisesi Ögrencileri Karne Heyecanini Tokyo'da Yasadi

Japonca Ögrenen Imam Hatip Lisesi Ögrencileri Karne Heyecanini Tokyo'da Yasadi

Japonca egitimi için Tokyo’da bulunan Üsküdar ITO Marmara Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri, karne heyecanini Japonya’da yasadi. Ögrenciler karnelerini Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiligi’nde aldi.

Üç haftalik Japonca dil egitimi için Tokyo’da bulunan Üsküdar ITO Marmara Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri, 2022-2023 egitim ögretim yilinin birinci dönem karne heyecanini Japonya’da yasadi. Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiligi’ne konuk olan ögrenciler, karnelerini ülkelerinden 8 bin 500 kilometre uzakta aldi. Ögrencilere karnelerini Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen takdim ederken, ögrencileri Diyanet Isleri Baskanligi Tokyo Sosyal Isler Müsaviri Muhammed Rasid Alas, MÜSDAV Genel Koordinatörü Mehmet Yolcu, Diyanet Isleri Baskanligi Müsaviri Özcan Gökçebay, Diyanet Isleri Baskanligi Vaizi Dr. Yusuf Ay ve Üsküdar ITO Marmara Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Mücahit Kibris da yalniz birakmadi.

59 ögrenci Japonya’ya geldi

Almanca, Çince, Farsça, Fransizca, Ispanyolca, Italyanca, Japonca ve Rusça dillerinde egitim veren imam hatip okullarindaki 753 ögrencinin katildigi Çelebi Programi’na yüzde 70 katilim saglayan ögrenciler egitim gördükleri dilin konusuldugu ülkeye yurtdisi egitimine gönderiliyor. Programin Tokyo Camii Diyanet Vakfi’nin destegi ile gerçeklestirilen ve 4 Subat’a kadar devam edecek olan Japonya ayagina 59 ögrenci katiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile