Japonya, Cezayir Elçisini Dışişlerine Çağırdı

Cezayir'deki rehine krizi sonrası düzenlenen askeri operasyondan rahatsız olan Japonya, bu ülkenin büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak yaşanan rahatsızlığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Bakan Yardımcısı Shunichi Suzuki'nin Cezayir Büyükelçisi Sid Ali Ketrandji'ye Tokyo'nun duyduğu rahatsızlığı aktardığını belirtti.

Suzuki, Büyükelçi Ketrandji'ye, "Cezayir'in gelişmelerden Tokyo'yu hızlıca haberdar etmesini, insan hayatına öncelik vermesini ve yakın bir işbirliği yapmasını istiyoruz." dedi.

Başbakan Şinzo Abe'de Güney Asya turunu erken bitirerek Tokyo'ya döndü. Cezayir'in böyle bir operasyon öncesi diğer ülkelerden yardım istemesi gerektiğine dikkat çeken Abe, "Böyle bir operasyon yapılacaksa ABD ve İngiltere'nin deneyimlerinden yararlanılabilirdi. Bu şekilde rehinelerin sağlıklı bir şekilde kurtulabilir." dedi.

Cezayirli meslektaşıyla yaptığı görüşmede insan hayatına öncelik verilmesi gerektiğini vurguladığını belirtti.

Bu arada, başbakanlığa bir kriz merkezi de kuruldu.7 JAPON HAYATTA, 10'UNUNDAN HABER YOK
Silahlı bir grup, Fransa'nın Mali'ye yönelik yaptığı askeri operasyonlarını durdurması talebiyle Cezayir'deki bir doğalgaz tesisini basarak 41 yabancı ülke vatandaşını rehine almıştı. Bunun üzerine Cezayir yönetimi, rehineleri kurtarmak için operasyon düzenlemişti. Ancak rehinelerden 34'ünün öldüğü öne sürülmüştü. Krizin ardından Japonya, tesiste çalışan 17 vatandaşının 3'ünden haber alındığını ancak 14'ü hakkında bilgi olmadığını açıklamıştı. Son yapılan açıklamada toplam 7 Japon'dan haber alındığını belirtildi. Üstdüzey bir yetkili, bir kişinin yaralı olduğunu ancak hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Kalan 10 kişiden ise haber alınamadı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile