Japonya'da Covid-19 OHAL'inin Kapsami Bir Kez Daha Genisliyor

Japonya'da Covid-19 OHAL'inin Kapsami Bir Kez Daha Genisliyor

Japonya’da hükümet, Covid-19 salgini nedeniyle 13 eyalette yürürlükte olan OHAL’in kapsamina 8 yeni eyaleti daha dahil etme karari aldi.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) vaka sayilarindaki artisa ragmen Paralimpik Oyunlari’ni yogun salgin tedbirleri altinda dün baslatan Japonya’da hükümetten yeni tedbir adimi geldi. Ilk olarak Tokyo, Okinawa, Saitama, Chiba, Kanagawa ve Osaka’da uygulanan ve kapsamina daha sonra Ibaraki, Tochigi, Gunma, Shizuoka, Kyoto, Hyogo ve Fukuoka eyaletleri dahil edilen olaganüstü halin (OHAL) uygulama alaninin bir kez daha genisletilmesine karar verildi.

Son kararla birlikte, Hokkaido, Miyagi, Gifu, Aichi, Mie, Shiga, Okayama ve Hirosima eyaletlerinin de Cuma günü itibariyle OHAL uygulamasi altina alinacagi bildirilirken, yogun salgin tedbirlerinin tüm eyaletlerde 12 Eylül’e dek sürecegi ifade edildi. Son gelisme ile birlikte toplam 47 eyaleti bulunan ülkede OHAL kapsamina alinan eyaletlerin sayisi 21’e yükselmis oldu.

Siki tedbirler uygulanacak

OHAL kapsamina dahil edilen bölgelerde diger eyaletlerde oldugu gibi restoran ve benzeri isletmelere alkol satis yasagi getirilecegi açiklanirken, içki servisi yapmayan isletmelerin dahi 20.00’de kepenk kapatmak zorunda olacagi bildirildi.

OHAL kapsaminda kamu otoritelerinin yaptigi çagrilara uyan isletmelerin hükümet sübvansiyonlardan yararlanabilecegi kaydedildi.

Öte yandan, sirketlerin çalisanlarini evden mesaiye tesvik edecegi ögrenildi.

Vaka sayilari düsmüyor

Japonya’da Covid-19 vaka sayilari son haftalarda rekor kirmis, ülke geneli enfeksiyonlar toplami dün itibariyle 1 milyon 344 bin 510’a ulasmisti. 15 bin 725 kisinin korona virüs nedeniyle yasamini yitirdigi ülkede, saglik sisteminin tikanma noktasina geldigi kamuoyuna yansimisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile