Japonya'da Felaket Üstüne Felaket

Japonya'da Felaket Üstüne Felaket

Japonya’nin Hiroshima eyaletinde etkili olan siddetli yagis, birçok bölgede sel baskinlarina neden oldu. Tenjo Nehri’nin tastigi bildirilirken, bölgede yasayan 8 bin 200 kisiye acil durum uyarisi yapildi.

Geçtigimiz cumartesi günü ülkenin Shizuoka eyaletinde etkili olan siddetli yagisin neden oldugu sel ve heyelan felaketinin yaralarini sarmaya çalisan Japonya’da yagis bu kez Hiroshima eyaletini vurdu. Mihara sehri basta olmak üzere eyaletin farkli kesimlerinde görülen siddetli yagis nedeniyle Tenjo Nehri ve bölgedeki birçok akarsuda taskinlar yasandi. Su baskini riski tasiyan bölgelerde yasayan 8 bin 200 kisiye en üst düzey acil durum uyarisi yapilirken, yerel otoriteler halki olasi tahliye çagrilarina karsi hazirlikli olmaya çagirdi. Siddetli yagis Mihara sehrinde sele neden olurken, bölgedeki bir tren yolunun da sular altinda kaldigi kameralara yansidi.

Geçtigimiz cumartesi günü Japonya’da yasanan siddetli yagisin neden oldugu sel ve heyelan felaketinin ardindan Shizuoka eyaletindeki Atami sehrinde 7 kisinin hayatini kaybettigi açiklanmis, 130 ev zarar görmüstü. Arama çalismalarinin sürdügü bölgede kesin olarak kaç afetzedenin enkaz altinda kaldigi tespit edilememisti. Olumsuz hava kosullarinin çalismalari zorlastirdigi kamuoyuna yansimisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile