Japonya'da Israil'in Gazze'ye Yönelik Saldirilari Protesto Edildi

Japonya'da Israil'in Gazze'ye Yönelik Saldirilari Protesto Edildi

Japonya’nin baskenti Tokyo’da Israil’in Gazze Seridi‘ne yönelik saldirilari protesto edilirken, göstericiler “Gazze’de soykirima son verin”, "Özgür Filistin" sloganlari atti.

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina dünyanin birçok bölgesinden tepki yagarken, dünya çapinda protesto gösterileri sürüyor. Bugün Japonya’nin baskenti Tokyo‘da 17 bini askin kisinin ölümüne neden olan Israil, protesto edildi. Shinjuku semtinde toplanan yüzlerce Japon gösterici, “Gazze’de soykirima son verin”, “Gazze’de katliami durdurun”, “Gazze halkinin yanindayiz” ve "Özgür Filistin" sloganlari atti. Pankart ve dövizlerle Shinjuku Tren Istasyonu çevresinde yürüyüs yapan grup, Israil’in Gazze’de hastane ve okullara yönelik gerçeklestirdigi saldirilara tepki gösterdi. Göstericiler, Japonya hükümetine ve dünya ülkelerine Gazze’deki sivillere yönelik katliamlari önleyecek adimlar atma çagrisinda bulundu.

"Soykirimi durdurma zorunlulugum olduguna inaniyorum"

Gazze Seridi‘nde yasananlara tepki göstermek için protesto gösterisine katildigini belirten Haruki Saito, Buraya Gazze’deki katliami durdurmak için geldim. Simdiye dek 17 bini askin Gazzeli sivil Israil ordusunun saldirilarinda öldürüldü“ ifadelerini kullandi.

Japonya Basbakani Fumio Kishida ve diger G7 üyesi ülkelerin Israil ordusunu destekledigini kaydeden Saito, Japonya Basbakani Kishida ve hükümetini tüm dünyadaki askeri yiginaklari durdurmak için çaba göstermeye çagiriyoruz. Özgür Filistin, Özgür Gazze" seklinde konustu.

Gösteriye katilan Tomoshi Omodo ise Filistin’de yasanan katliamlardan ötürü sorumluluk duydugunu belirterek, "Bir Japon ve isçi sinifinin bir üyesi olarak Gazze’deki ve dünyanin diger yerlerindeki soykirimlari durdurma zorunlulugum olduguna inaniyorum“ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile