Japonya'da Khanun Tayfununda Yarali Sayisi 64'E Yükseldi

Japonya’nin Okinawa ve Kagoshima eyaletlerinde etkisini sürdüren Khanun Tayfunu nedeniyle yarali sayisi 64’e yükselirken 79 bini askin kisiye tahliye çagrisi yapildi.

Japonya’nin Okinawa ve Kagoshima eyaletlerinde etkisini sürdüren Khanun Tayfunu, 4. gününde de hayati olumsuz etkiledi. Tayfunun neden oldugu siddetli yagis ve rüzgarlar sonucu Kagoshima eyaletinde 13 bin 946,

Okinawa eyaletinde ise 65 bin 828 kisiye tahliye çagrisi yapildi. Dün itibariyle 62 olan yarali sayisi 64’e yükselirken yaklasik 40 bin hanede elektrik kesintisinin sürdügü bildirildi.

Okinawa eyaletinde meydana gelen ulasim sorunlariyla tedarik zincirinde aksamalar yasanmasi sonucu birçok markette temel gida maddelerinin satildigi raflar bos kaldi. Siddetli rüzgarlar birçok bölgede agaçlari yerinden söküp araçlari devirirken, tarim arazileri ve yapilarda maddi hasar meydana geldi.

Japonya Meteoroloji Ajansi (JMA), Khanun Tayfunu’nun yerel saat ile 19. 00 itibariyle Okinawa eyaletine bagli Kume Adasi’nin 160 kilometre kuzeybatisinda deniz üzerinden doguya dogru hareket ettigini açiklarken, tayfunun yarin da siddetli yagis ve rüzgarlar ile yüksek dalgalara neden olabilecegi uyarisi yapildi. Yerel otoriteler, riskli bölgelerde yasayan sakinleri muhtemel tahliye uyarilarina karsi hazirlikli olmaya çagirdi.

4 gündür etkisini sürdürüyor

Geçtigimiz Sali günü itibariyle Japonya’nin Okinawa eyaletine yaklasan Khanun Tayfunu genis kesimlerde siddetli rüzgarlar ve yagislara neden olmus, tayfun nedeniyle 2 kisinin hayatini kaybettigi bildirilmisti. Bin 260’i askin uçusun iptal edilmesine neden olan tayfun nedeniyle yüz binlerce kisiye tahliye çagrisi yapilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile