Japonya'da Mawar Tayfunu Nedeniyle 263 Uçus Iptal Edildi

Japonya’da Mawar Tayfunu nedeniyle en az 263 uçus iptal edilirken, binlerce kisiye tahliye çagrisi yapildi. Okinawa eyaletinde 10 kisi yaralandi.

Pasifik bölgesinde etkili olan Mawar Tayfunu Japonya’nin farkli kesimlerinde siddetli yagislar ve rüzgarlara neden oldu. Shizuoka, Aichi, Wakayama, Mie, Fukushima, Shizuoka, Saitama, Okinawa ve Ibaraki eyaletleri basta olmak üzere birçok bölgede su baskinlari yasanirken, yerel yetkililer riskli bölgelerdeki binlerce kisiye tahliye çagrisi yapti. Okinawa eyaletinde siddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kazalarda 10 kisinin yaralandigi açiklanirken, olumsuz hava sartlari ulasimi da etkiledi. En az 263 uçusun iptal edildigi ülkede Tokaido Shinkansen demiryolu hattindaki tüm hizli tren seferleri siddetli yagislar nedeniyle askiya alindi. Ülke genelinde birçok yerel tren hattinda da gecikmeler meydana geldi.

Yetkililer uyardi

Japonya Meteoroloji Ajansi (JMA), ülke genelinde görülen olumsuz hava sartlarinin yarina kadar etkili olmasinin beklendigini açiklayarak, siddetli yagis kaynakli muhtemel toprak kaymalari ve su baskinlarina karsi hazirlikli olmaya çagrisi yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile