Japonya'da Meari Tayfunu Alarmi

Japonya'da Meari Tayfunu Alarmi

Japonya’da etkili olan Meari Tayfunu siddetli firtina ve yagislara yol açti. Bazi bölgelerde su baskinlari yasanirken, hizli tren seferleri askiya alindi. 191 uçus iptal edildigi ülkede riski bölgelerde yasayan sakinler, sel ve toprak kaymasi riskine karsi uyarildi.

Yaklasik 3 haftadir rekor sicaklik degerleri ile mücadele eden Japonya’yi bu kez Meari Tayfunu vurdu. Aksam saatlerinde Shizuoka eyaletinde karaya çikan tayfun, birçok bölgede siddetli yagis ve rüzgara neden oldu. Hokuriku, Kanto ve Tohoku bölgelerindeki bazi kesimlerde su baskinlari yasanirken, nehirlerdeki su seviyeleri kritik düzeye ulasti. Tayfunun yol açtigi sert rüzgarlar nedeniyle en az 191 uçus iptal edilirken, Tokyo ile Atami arasindaki tren seferleri geçici olarak askiya alindi. Tokyo ve çevresindeki Chiba, Saitama, ve Kanagawa eyaletlerinden geçen tren hatlarindaki seferlerde de gecikmeler yasandi.

JMA: "Sel ve heyelan riskine dikkat"

Japonya Meteoroloji Ajansi (JMA), tayfunun bu gece itibariyle etkisini artiracagi ve yarin sabaha kadar siddetli rüzgarlar ve yagislara neden olacagi uyarisinda bulunurken, riskli bölgelerde yasayan sakinlere yüksek dalgalar, su baskinlari, toprak kaymalari ve firtina riskine karsi tetikte olma çagrisi yapildi. Yerel otoriteler, tahliye emirleri ve toplu tasima hatlarinda yasanabilecek aksamalar için güncel bilgileri takip etme uyarisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile