Japonya'daki 7,6'Lik Depremde 1 Ay Geride Kaldi Açiklamasi 238 Ölü, 19 Kayip

Japonya'daki 7,6'Lik Depremde 1 Ay Geride Kaldi Açiklamasi 238 Ölü, 19 Kayip

Japonya’da 238 kisinin ölümüne neden olan 7,6 büyüklügündeki depremde 1 ay geride kalirken, hasar gören bina sayisi 46 bin 294’e ulasti. Kayip olarak kayitlara geçen 19 kisi hala bulunamazken, 14 bin 643 depremzede tahliye merkezlerinde ve otellerde kalmayi sürdürüyor.

Japonya’nin Ishikawa eyaletinde 1 Ocak’ta meydana gelen 7,6 büyüklügündeki depremde 1 ay geride kalirken, geçen süre felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Yetkililerden edinilen bilgilere göre, 238 kisinin ölümüne, bin 179 kisinin ise yaralanmasina neden olan depremin ardindan kayip olarak kayitlara geçen 19 kisi hala bulunamadi. Hasar gören bina sayisinin 46 bin 294’e ulastigi tespit edilirken, 14 bin 643 kisinin geçici tahliye merkezlerinde ve kendilerine tahsis edilen otellerde kalmayi sürdürdügü açiklandi. Yaklasik 40 bin hanede su kesintilerinin devam ettigi ifade edilirken, birçok bölgede kismi elektrik kesintilerinin yasandigi belirtildi. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’nin (SDF) enkaz kaldirma çalismalarini sürdürdügü bölgede olusan hasar nedeniyle lojistik sorunu yasandigi ögrenilirken, market ve benzeri isletmelerin tedarik zincirlerinde aksamalar oldugu ifade edildi.

Büyük yikima neden olmustu

Japonya’nin Ishikawa eyaletinde 7,6 büyüklügünde meydana gelen deprem, Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinin yani sira baskent Tokyo ve çevresinde de hissedilmisti. Depremin ardindan kiyi kesimler için tsunami uyarisi yapilmis, bazi bölgelerde yüksekligi 1.2 metreyi bulan tsunami dalgalari gözlenmisti. Sarsintinin ardindan binlerce kisi geçici barinaklara tahliye edilmis, yapilan arama kurtarma çalismalarina Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri (JCG) ve polis ekipleri destek vermisti. Felaketin ardindan yasanan elektrik ve su kesintileri bölgedeki depremzedelerin hayatini olumsuz etkilemisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile