Japonya'daki ABD Askerlerine Maske Takma Zorunlulugu

ABD ordusu, Japonya’da konuslanan askeri üslerdeki askerlere maske takma zorunlulugu getirdi.

Japonya’da Okinawa ve Iwakuni ABD askeri üslerinin bulundugu bölgelerde Covid-19 vakalarinda artis yasanmasinin ardindan Japonya Disisleri Bakani Yoshimasa Hayashi bugün ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile görüserek ABD askerlerinin bölgede Covid-19 yayiliminin önüne geçilmesi için üslerinde kalmasini talep ettiklerini açikladi.

Japonya’daki ABD Kuvvetleri Sözcüsü Thomas Barger, bir ekip tarafindan Covid-19 vakalarinin incelendigini ve takip edildigini belirterek üs içinde tam asili olunmasina ragmen 3.negatif test sonucuna kadar askerlerin üs içinde maske takmasinin ve üs disinda da herkesin maske takmasinin zorunlu oldugunu açikladi.

Japonya Basbakani Fumio Kishida, askeri üslerin bulundugu bölgelerde Covid-19 önlemlerinin sikilastirilmasina karar verildigini belirterek Omicron mutasyonunun yayilmasinin çok hizli oldugunu ve acilen harekete geçilmesi gerektigini bildirdi. Kishida, Hayashi’nin ABD ordusundan talep edilen istekleri de destekledigini belirtti.

Okinawa Valisi Denny Tamaki bugün hükümetten, bölgede artan Covid-19 vakalarina karsi yeni önlemler almak ve tedbirleri sikilastirmak için izin istedi. Tamaki, bölgede yasayan vatandaslara çagrida bulunarak ancak herkesin üzerine düseni yapmasinin ardindan hastaligin atlatilabilecegini söyledi.

Tamaki, ayrica bölgede Covid-19 vakalarindaki artisin, ABD askerlerinden kaynakli olduguna da degindi.

Iwakuni ABD üssünün bulundugu bölgede de kisitlamalarin sikilastirilmasi bekleniyor.

Japonya’daki iki ABD askeri üssündeki toplam Covid-19 vaka sayisi bin 784 olarak kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile