Japonya'dan Türkiye'ye Sahra Hastanesi

Japonya'dan Türkiye'ye Sahra Hastanesi

Türkiye’yi sarsan yüzyilin depreminde disaridan yardim yapan ülkelerden Japonya, sahra hastanesi kurulumu için 75 doktor ve saglik görevlisinin bulundugu ekibi Gaziantep’e gönderdi.

Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerde 10 il de agir hasar olustu. Bu duruma kayitsiz kalmayan bir çok ülke gibi Japonya da ilk etapta arama-kurtarma ekipleri gönderdi. Dost ülke Japonya bugün de uçakla 75 doktor ve saglik personelinin bulundugu sahra hastanesini ulastirdi. Uçak, Adana 10. Tanker Üs Komutanligina sabah saatlerinde inis yapti. Sahra hastanesinin Gaziantep’e gidecegi ögrenildi.

Japonya Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, uçagi Incirlik’te karsiladi. Kazuhiro burada yaptigi açiklamada, çok büyük bir deprem yasandigini, ilk andan itibaren dost ülke Türkiye’nin yaninda olduklarini belirterek, “Bugünde uçakla 75 doktor ve saglik personelinin yer aldigi sahra hastanesi getirildi.

Bu hastane karayoluyla Gaziantep’e götürülerek burada hizmet verecek” dedi.

Malzemeler indirildikten sonra deprem bölgesine karayoluyla götürülecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile