Projenin, 2020 yılında tamamlanması öngörülüyor.Japonya, 2011'de meydana gelen deprem ve tsunami afetinde zarar gören Fukuşima Nükleer Santrali'nin radyasyon sızdırması üzerine, bütün nükleer tesislerini geçici olarak kapatmıştı. İki nükleer tesis ise geçen yaz ayları başında artan enerji ihtiyacı nedeniyle tekrar devreye sokulmuştu. Buna karşın nükleer tesislerinin çoğu hala kapalı olan Japonya, yeni enerji kaynakları bulmaya çalışıyor. Bu çerçevede Japon yönetimi, Fukuşima Nükleer Santrali'nin 16 kilometre açığında dünyanın en büyük rüzgâr enerji santralini inşa etme kararı aldı. 143 rüzgâr türbininin her birinin uzunluğu 200 metre olacak. Proje tamamlandığında santralin 1 gigavat enerji üreteceği belirtiliyor. Tokyo Üniversitesi'nden proje sorumlusu Takeshi İshihara, "Bu proje önemli. Fukuşima'daki santrallerin bir daha kullanılabileceğini zannetmiyorum." dedi.
Bölgedeki sismik hareketliliğin santral için sorun teşkil etmeyeceğini savunan İshihara, bilgisayar simülasyonlarıyla çeşitli şekillerde testler yaptıklarını belirtti.
Takeshi İshihara, "Dizayn için bütün uç senaryolar düşünüldü." ifadelerini kullandı. Rüzgâr santralinin balıkçılığı etkilemeyeceğini de belirten İshihara, aksine türbinlerin balıkları çekeceğini savundu .
Japonya, Dünyanın En Büyük Rüzgar Santralini Kuracak
Nükleer santrallerini kapatarak enerji konusunda dar boğaza giren Japonya, Fukuşima açıklarında dünyanın en büyük rüzgar santralini kurmaya hazırlanıyor.