Japonya Imparatoru Naruhito, Olimpiyatlar Öncesinde Yabanci Misafirleri Konuk Etti

Japonya Imparatoru Naruhito, Tokyo Olimpiyatlari’nin açilis törenine katilmak üzere Japonya’yi ziyaret eden yabanci protokol konuklarini agirladi. Konuklar arasinda Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve ABD Baskani Joe Biden’in esi Jill Biden da yer aldi.

Dünya, Covid-19 salgini nedeniyle bu yila ertelenen Tokyo Olimpiyatlari’nin bugün yapilacak açilis seremonisine kitlenmisken, Japonya Imparatoru Naruhito törene katilmak üzere ülkeye gelen yabanci protokol konuklarini agirladi. Naruhito’nun, aralarinda Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve ABD First Lady’si Jill Biden’in da bulundugu 11 ülkeden 12 protokol konugunu Tokyo’daki Imparatorlu Sarayi’nda kabul ettigi bildirildi.

Konuklarina Ingilizce olarak hitap eden Imparator Naruhito, 1964 Tokyo Olimpiyatlari’na atifta bulunarak aklinda kalan yegane aninin farkli ülkelerden sporcularin birlik içinde omuz omuza yürüdügü kapanis seremonisi oldugunu söyledi.

Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nin olimpiyat ruhunu, barisi ve uyumu hatirlatmasini bekledigini kaydeden Naruhito, "Bu ruhun mesalesini gelecege aktaracagimizi umuyorum" seklinde konustu.

Japonya Imparatorluk Ajansi’ndan yapilan açiklamada, imparatorun sarayin ayri bir bölümünde konuklarla tek tek sohbet ettigi bildirildi.

Kabulün Covid-19 tedbirleri kapsaminda kisa sürdügü ve virüsün yayilisini önlemek amaciyla yiyecek ve içecek ikraminin yapilmadigi ögrenildi. Japonya Imparatoru Naruhito’nun onursal ev sahibi olarak Tokyo Olimpiyatlari’nin açilisini ilan etmesi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile