Japonya'yi Etkili Olan Yogun Kar Yagisinda Can Kaybi 8'E Yükseldi

Japonya’da hafta sonundan bu yana Niigata eyaleti basta olmak üzere ülkenin bazi kesimlerinde etkili olan siddetli kar yagisi nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 8’e, yarali sayisi 45’e yükseldi.

Japonya’da kuzey ve bati eyaletlerinde 17 Aralik’tan bu yana etkili olan siddetli kar yagisinin bilançosu agirlasiyor. Japonya Yangin ve Afet Yönetim Ajansindan yapilan açiklamaya göre yogun kar yagisinin yol açtigi afet ve kazalarda hayatini kaybedenlerin sayisi 8’e, yaralananlarin sayisi ise 45’e yükseldi. Ishikawa eyaletindeki Kanazawa sehrinde sabah saatlerine kadar kar kalinliginin 20 santimetreye ulastigi belirtildi. Kar kalinligi, Hokkaido’daki Otoineppu kasabasinda 20, Toyama eyaletinin Takaoka sehrindeki Fushiki’de 17, Kochi sehrinde ise 12 santimetre ölçüldü. Kar kalinliginin cumartesi sabah saatlerine kadar Hokuriku’da metreye, Niigata eyaletinde 90 santimetreye, Tohoku, Tokai ve Chugoku’da ise 70 santimetreye ulasmasinin beklendigi kaydedildi.

Yogun kar nedeniyle tren seferlerinde de aksamalar meydana geldi.

Kar etkisini sürdürecek

Japonya Meteoroloji Ajansindan (JMA) yapilan açiklamada, yogun kar yagisinin trafigi aksatabilecegi ve elektrik kesintilerine yol açabilecegi belirtilerek 26 Aralik Pazartesi gününe kadar dikkatli olma ve zorunlu olmayan seyahatlerden kaçinma çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile