Jean Monnet Bursiyerleri Yarin Düzenlenecek Törenle Sertifikalarini Alacak

Disisleri Bakanligi Avrupa Birligi Baskanliginin Jean Monnet Burs Programi kapsaminda 2018-2019 ve 2019-2020 akademik yili bursiyerleri, yarin düzenlenecek törenle sertifikalarini alacak.

Jean Monnet Burs Programi kapsaminda Avrupa’nin saygin egitim kurumlarinda yüksek lisans ve arastirma çalismalarini basariyla tamamlayan bursiyerler için yarin saat 16.00’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde sertifika töreni düzenlenecek. Törene Disisleri Bakan Yardimcisi ve AB Baskani Büyükelçi Faruk Kaymakci, Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Merkezi Finans ve Ihale Birimi Baskani Dr. Hakan Ertürk ile AB üye ülkelerinin büyükelçileri de yer alacak.

Jean Monnet Burs Programi kapsaminda 2018-2019 akademik yilinda 179 bursiyer, 2019-2020 akademik yilinda ise 180 bursiyer ögrenim görerek, egitimleri sirasinda pek çok farkli kamu kurumunu, üniversiteyi, özel sektör ve sivil toplum kurulusunu diger Avrupa ülkelerinde temsil etti. Bursiyerler aralarinda Almanya, Ispanya, Fransa, Danimarka ve Belçika’nin da bulundugu pek çok Avrupa Birligi ülkesinde ve Ingiltere’de AB müktesebati basliklarinda akademik çalismalar yapti.

Jean Monnet Burs Programi

Türkiye ile AB arasinda yapilan bir anlasma ile 1989’da hayata geçirilen Jean Monnet Burs Programi, Türkiye’nin en köklü projelerinden biri olarak Disisleri Bakanligi Avrupa Birligi Baskanligi Merkezi Finans ve Ihale Birimi ile Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu is birliginde yu¨ru¨tu¨lüyor. Avrupa Birligi üye ülkelerinde egitim imkâni sunan Jean Monnet Burs Programi ile Türkiye’nin AB müktesebati konusunda bilgi sahibi insan kaynagi güçlendirilirken, böylece müktesebatin etkin bir sekilde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin olusmasina katki saglaniyor. Gerek kamu ve özel sektörde, gerekse akademik camiada özellikle AB uyum sürecini destekleyecek nitelikli is¸ gu¨cu¨nu¨n artirilmasi ve böylelikle sürecin hizlandirilmasi amaçlanirken, bursiyerlerin egitim aldiklari alanda yetkinlikleri artiyor ve AB’nin isleyisi ile ilgili bakis açilari genisliyor.

Programdan yararlanmaya hak kazanan bursiyerlere en az 3, en fazla 12 ay süreyle AB üyesi ülkelerde yerlesik bir üniversite veya esdeger bir kurulusta arastirma veya lisansüstü egitim yapma imkâni taniniyor. Burslar, AB’ye uyum süreci kapsaminda AB müktesebati ile ilgili konularda gerçeklestirilecek akademik çalismalara tahsis ediliyor. Türkiye’nin AB’ye katilim müzakerelerindeki önceliklere bagli olarak çalisma alanlari belirli dönemlerde güncelleniyor. Her akademik yilda burslarin yüzde 50’si kamu sektörü çalisanlarina, yüzde 30’u üniversite ögrencileri ile üniversitelerin akademik ve idari personeline, yüzde 20’si ise özel sektör ve sivil toplum kurulusu çalisanlarina tahsis ediliyor.

Baslangicindan bugüne 2 binin üzerinde kisi burs olanagindan yararlandi

Türkiye’nin uygulama süreci en uzun soluklu projeleri arasinda yer alan, özel olarak Türkiye’ye yönelik bir imkân sunan programdan bugüne kadar 2 binin üzerinde kisi faydalanarak AB ile ilgili konularda akademik çalismalar yapti. Programdan kamu sektöründe ya da özel sektör kuruluslarinda çalisanlar, üniversitelerde akademik ya da idari personel olarak görev yapanlar ile lisans son sinif, yüksek lisans veya doktora ögrencisi olarak ögrenim görenler faydalanabiliyor. Burs kapsaminda bursiyerlerin okul ücreti, aylik yasam giderleri karsilanirken, bir defaya mahsus vize ve saglik sigortasi gibi masraflar için sabit ödenek saglaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile