Jeofest Balikesir-22'Nin Hazirliklari Basladi

Jeofest Balikesir-22'Nin Hazirliklari Basladi

Balikesir’de Büyüksehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odasi tarafindan depremlere karsi vatandaslari bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amaciyla JeoFest Balikesir-22 düzenlenecek.

Toplumda deprem bilinci saglamak amaciyla sempozyumlar ve projeler düzenleyen Jeoloji Mühendisleri Odasi yönetimi, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’i ziyaret etti. Baskan Yilmaz, depremlere karsi önlemlerin önemine deginerek, "Ülke genelinde oldugu gibi en son Balikesir ilimizde meydana gelen depremlerin devam etmesi ile ülkemizin ve sehrimizin bir gerçegi olan depreme karsi güvenli hale gelmemiz gerekiyor. Öncelikle eski binalarda oturan ve binasina güvenmeyen vatandaslarimizin dikkat etmeleri gerekli. Eski deprem yönetmeliklerine göre yapilmis olan binalarin risk durumlari söz konusu olabiliyor. Zaten ülkemizde meydana gelen depremlerde yikilan ve agir hasar alan binalarin çogunun eski deprem yönetmeliklerine göre yapildigini ya da projelendirme hatalarindan kaynakli vs. oldugunu duyuyoruz. Bu yüzden vatandaslarimiz eger binalarina güvenmiyorlarsa, binalarini güçlendirme çalismasi yapabilirler ya da kentsel dönüsüme tabi tutabilirler" diyerek vatandaslari uyardi.

"Türkiye’de 24 ilimiz dogrudan diri fay hatlari üzerinde"

Jeoloji Mühendisleri Odasi Balikesir Il Temsilcisi Aysun Aykan, “Türkiye’de 24 ilimiz dogrudan diri fay hatlari üzerindedir. Balikesir de bu 24 kentimizin içerisindedir. Jeoloji Mühendisleri Odasi olarak basta deprem olmak üzere heyelan, çig, sel gibi bugün toplumumuzu derinden etkileyen ve gündeminde olan doga kaynakli afetlere karsi güvenli ve yasanabilir bir kent olmasina katki saglamak üzere çalismalarimizi yogunlastirarak devam ettirecegiz. Meslegimizin dogru uygulanmasini saglamak istiyoruz. Bu yönde yanlis uygulamalar konusunda görüsler, raporlar hazirlayarak kamuoyunu bilgilendirecegiz. Jeolojinin bilim ve uygulama alanlarinda bilimsel teknik etkinliklerimizi gerçeklestirmek istiyoruz. 2022 yili içerisinde bilimsel teknik etkinliklerimizden olan ve Balikesir’de ilk kez yapilacak olan JeoFest Balikesir-22’yi Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin katkilari ile düzenleyecegiz. Bunun için çalismalara basladik" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile