Jeotermalde Türkiye Rekorunu Salihli Kırdı

Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından Salihli‘nin Köseali Köyü‘nde açılan MAK 2010 kuyusunda tam 287 derece sıcaklık elde edilerek Türkiye rekoru kırıldı.

MTA Genel Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamada, "Açılan bu kuyuda rezervuar sıcaklığı 287 dereceye çıkarılmış ve sürekli üretim sağlanmıştır. Böylece bu saha ülkemizin en yüksek sıcaklığa sahip jeotermal sahası konumuna gelmiştir. Kuyu geliştirme çalışmaları tamamlanmış olup sadece bu kuyudan 6 MW elektrik (51 Milyon KWh/Yıl) üretilebilecektir. 2 bin 750 metre derinlikte elde edilen sıcak su ile elektrik santrali kurulabilir" denildi.

Konu hakkında Salihli Kaymakamlığı‘ndan yapılan açıklamada söz konusu sondaj kuyusunun ilk üretime alınmasıyla ilgili olarak resmi tören yapılacağı duyuruldu. Açıklamada yarın 14:30‘da gerçekleştirilecek olan açılışa MTA Genel Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Manisa Valisi Celalettin Güvenç‘in de katılacağı duyuruldu. Geçtiğimiz aylarda başlatılan sondaj çalışmaları kapsamında yine aynı bölge içerisinde yer alan Alaşehir Göbekli Sıcaksu (KG-1) Kuyusu‘nda 2 bin 760 metre derinliğe inilmiş ve o dönemde

250 derecelik sıcak su edilerek Türkiye rekoru kırılmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile