Jimenez,'Kentli Müzisyen' Eserini Tanıttı

Jimenez,'Kentli Müzisyen' Eserini Tanıttı

Geçtiğimiz yıl da Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’na katılarak Tekirdağ için “Barış Şarkısı” adını verdiği eserini yapan Kosta Rikalı ünlü heykeltıraş Ulises Jimenez, 3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu kapsamında yaptığı “Kentli Müzisyen” adını verdiği eseri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Türkiye’yi çok sevdiğini dile getirerek başlayan Jimenez, “Orta Amerika’nın Kosta Rika ülkesinden geliyorum. Türkiye’de 7. kez bulunuyorum. Bu ülkeyi çok seviyorum. 7 kez geldiğim bu güzel ülkeye beni hayran bırakan buranın güzel insanları.” dedi.

“Müzik halkların temsilcisidir ve kültürlerin gelişimini güçlendirir”

Eserinin detayları ve neden böyle bir eser yapma çabası olduğunu ifade ederek açıklamalarına devam eden Kosta Rikalı ünlü heykeltıraş Ulises Jimenez, “Müzik, en eski uygarlıklardan bu yana, insanlığın duygularını, heyecanlarını, kendi kültürümüzü uyumlu ve sağlam bir şekilde temsil etmenin bir yoludur. Ritim ve yoğunluğa göre değişen melodilere şarkı sözleri de eşlik ederek müziği bir sayısız biçimde ifade biçimine dönüştürür. Müzik halkların temsilcisidir ve kültürlerin gelişimini güçlendirir. Eser, kent sokaklarında yaşamlarını müzik ile icra ederek sürdüren tüm müzisyenlere ve farklı kültürlerin popüler müziklerine bir anı ve hürmet ifadesi olarak tasarlanmıştır” diye konuştu.

“Bu eseri sokak müzisyenlerine adıyorum”

Eserini sokak müzisyenlerine ithaf ettiğinin altını çizen Jimenez, “Bu eseri sokak müzisyenlerine adıyorum. Çünkü onlar hayatlarını sokaklarda müzik yaparak kazanıyorlar. Eserdeki şapka figürünü de müzik yaptıktan sonra izleyiciden para toplamalarını göstermek için yaptım. Müzik hiç susmasın; her alanda sizlerle olsun” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile