Ju Jitsu Türkiye Şampiyonası

Ju Jitsu Türkiye Şampiyonası

Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı, "Dereceye giren sporcularımızdan teknik komitenin seçtiklerini önümüzdeki ay Bosna Hersek'te yapılacak olan Balkan Şampiyonası'na götüreceğiz" dedi.

Özaktı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı'da Ju Jitsu Türkiye Şampiyonası'nın oldukça verimli bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Ju jitsunun samurayların yaptığı bir spor olduğunu aktaran Özaktı, Türkiye'de 2012 yılında federasyonu kurarak aktif olarak bu sporun yapılmasına öncülük ettiklerini ifade etti.

Özaktı, Türkiye Şampiyonası'nın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek "Minikler, yıldızlar gençler, ümitler ve büyükler kategorilerinde sporcularımız yarışıyor. Dereceye giren sporcularımızdan teknik komitenin seçtiklerini önümüzdeki ay Bosna Hersek'te yapılacak olan Balkan Şampiyonası'na götüreceğiz. Bu yıl içinde Tayland'da Dünya Şampiyonası yapılacak. Oraya da buradan çıkan sporcularımız gidecek" diye konuştu.

Türkiye Şampiyonası'na 35 ilden yaklaşık 400 sporcunun katıldığını dile getiren Özaktı, dövüş sporları arasında yeni trendin ju jitsu olduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile