K.menderes Sulama Birliği’nden 2013’te Üye Patlaması

K.menderes Sulama Birliği’nden 2013’te Üye Patlaması

Küçük Menderes Sulama Birliği, 2013 yılı başında 290 olan üye sayısını 1 yıllık çalışma sonucunda 805’e yükseltti.

Bir yılda 515 üreticinin üye olduğu birliğin başkanı Özay Kaptan, sulama sahasındaki tüm arazi sahiplerini bir an önce Küçük Menderes Sulama Birliği’ne üye olmaya davet etti.
2012 yılında yapılan kongre ile ilk kez üreticiler tarafından yönetilmeye başlanan Küçük Menderes Sulama Birliği’nde yönetimin üye kaydı seferberliği sonuç vermeye başladı.

Geçtiğimiz yıl bin hektarlık alanda deneme amacıyla sulama yapmaya başlanırken, bir yılda 290 olan üye sayısı 805’e yükseldi. Her geçen gün üye sayısının arttığı Sulama Birliği’nde yönetim, sulama tamamen başlamadan önce üye kayıtlarını büyük ölçüde tamamlamak istiyor.

“SULAMA YAPILAN ALAN BÜYÜYECEK”
Üreticilerin maliyeti büyük ölçüde azaltacak sulamadan faydalanmaları için birlik çatısı altına davet eden Birlik Başkanı Özay Kaptan, “Küçük Menderes havzasının büyük rüyası olan Sulama Projesi adım adım ilerliyor. Bu noktada biz de üreticilerimizin hazırlıksız yakalanmamaları ve sulama başlar başlamaz yararlanmaları için üye kayıt faaliyetlerine hız verdik. İlk etap sulamanın yapıldığı Beydağ-Kaymakçı arası başta olmak üzere yerleşim yerlerinde üreticilerimizin kayıt işlemlerini yaptık. 2014 yılında bin hektarlık alana ek olarak ikinci etap sulamanın yapılacağı geçtiğimiz günlerde DSİ yetkililerince açıklanmıştı. Yani sulama yapılan alan büyüyecek. Bu noktada sulama suyundan sadece üye olan üreticilerimiz yararlanabileceği için üreticilerimizi Sulama Birliği’ne üye olmaya davet ediyoruz. Sulama sahasında hangi hidrantın hangi parseli sulayacağı belli olduğundan sulama planlamasına dahil olmak isteyen üreticilerimizin kayıt yaptırmaları gerekiyor. Üreticilerimizin avantajlı şekilde sulama yapması, daha düşük maliyetle ürünlerini elde etmesi bölgemizin kazancı olacaktır” dedi.

“ÜRETİCİ NE EKECEĞİNİ BEYAN ETSİN”
Kaptan şöyle devam etti: “Üye kaydının yanı sıra kayıtlı üreticilerimiz de bu yıl hangi ürünü, ne kadar araziye ekecekleri konusunda beyanda bulunmaları gerekiyor. Üreticilerimizin bu önemli konuda mutlaka bize ulaşmalarını istiyoruz. Çünkü sulama planlaması buna göre yapılacak. Üreticilerimizi bu önemli konuyla ilgili mutlaka birliğimizi bilgilendirmeye davet ediyor, bereketli bir üretim dönemi diliyoruz”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile