Kabalar Öğrencilerinden Kastamonu Çıkarması

Kabalar Öğrencilerinden Kastamonu Çıkarması

Kabalar İlköğretim Okulu'undan 80 öğrenci, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kastamonu Şubesi’nin davetlisi olarak öğretmen ve idarecilerle birlikte Kastamonu’ya geldiler.

Dernek Başkanı Ferhan Çelen’in özel davetlisi olarak Kastamonu’ya gelen öğrenciler, Kastamonu Müzesi, Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi, Vedat Tek Kültür Merkezi, Yakup Ağa Külliyesi gibi tarihi ve turistik mekanları gezdiler. Alışveriş merkezindeki yemekten sonra öğrenciler ‘Taş Mektep’ filmini seyrettiler. Çoğu hayatlarında ilk defa Kastamonu’yu gören öğrenciler, büyük mutluluk yaşadılar. Okul idarecileri tarafından Kastamonu Fen Lisesi'ni gezen öğrenciler, burada verilen eğitim ve öğretimi yerinde gördüler

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Ferhan Çelen, “Bir öğleden sonra İnebolu’dan bir köy okulu müdüründen telefon geldi. Çok şaşırdım ve çok hoşuma gitti. Yönetimdeki arkadaşlarımla beraber okulumuza ziyarete gittik. Öğrencilerimiz mont, ayakkabı, kitap ve çeşitli hediyeler götürdük. Köyde ki hanımlarla çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Kabalar köyünden çok memnun ayrıldık. Daha sonra 80 tane yavrumuzu Kastamonu’da misafir etme kararı aldık ve bugün bu güzel günü yaşıyoruz. Bugün gelemeyen çocuklarımız içinde güzel bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Güzel ülkemizin pırıl pırıl geleceği ile bir kez daha gurur duyduk” dedi.

Kabalar İlköğretim Okulu Müdürü Şerafettin Özaydın ise, “Öğrencilerim arasında bırakın Kastamonu’yu İnebolu’yu bile bir veya iki kere görmüş olanlar vardı. O da hastane veya resmi işler için. Öğrencilerimin dış Dünya’yı tanımaları, kültürümüzü öğrenmeleri ve sosyalleşmeleri açısından çok güzel bir gezi oldu. Mutlulukları gözlerinden okunuyor. Bize karşı ilgisiz kalmayan ve müzeden sinemaya kadar her şeyi düşünerek mükemmel bir şekilde ağırlayan başta Ferhan hanım olmak üzere tüm dernek yetkililerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kabalar ilköğretim Okulu öğretmenleri tarafından dernek yetkililerine İnebolu’ya ait yöresel reçeller ve plaket hediye edildi. Öğrenciler, Yardımsevenler Derneği'nin tahsis ettiği araçlarla marşlar ve şarkılar eşliğinde köylerine döndüler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile