Kabe'nin Minik Misafirlerine Özel Ilgi

Diyanet Isleri Baskanligi, Kabe’ye evlatlarini yaninda getiren ailelere kres imkani sunarak destek veriyor.

Kabe-i Muazzama’ya gelen Türk haci adaylarinin çocuklari Mekke-i Mükerreme’de Diyanet Isleri Baskanligi’nin hazirladigi özel bir kreste güzel bilgiler ögreniyorlar. Diyanet Isleri Baskanligi da evlatlarini yaninda hac kayitlarina alan ve yaninda mübarek beldelere getiren ailelere güzel bir destek verdi. Çocuklarini her zaman tavafa ve mübarek yerlerin ziyaretlerine götürme imkani olmadigi için, Mekke-i Mükerreme’de zaman zaman çocuklarini gönül rahatligi ile teslim edebilecekleri bir kres kuruldu.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Kabe’nin minik davetlilerini egitim aldiklari Dar Hadi Otel’deki kreste ziyaret ederek onlarla sohbet etti, hediyeler verdi. Erbas bu sene baslayan uygulama ile alakali su bilgileri verdi:

“Çocuklu hacilarimizi bir kafilede topladik. Dolayisi ile 24 çocugumuz Mekke’de olusturulan bir kreste egitim aliyorlar. Yaslari 2 ile 12 arasi 24 çocugumuzu bir araya getirmis olduk. Onlar artik, haci arkadasi oluyorlar. Burada kendilerine uygun bir oyun ve egitim alani hazirladik. Kalacaklari yerleri, oynayacaklari yerleri hazirladik. Insallah güzel bir hac dönemi yasayacaklar. Asla unutulmayacak anlari hafizalarina naksedecekler. Hac hatiralari unutulmuyor. Çocukluk döneminde olursa, o hiçbir zaman unutulmayacak bir hatira olacak çocuklarimizin zihninde. Haccin hikmetini, Müslüman üzerindeki etkisini bu yaslarda, yasamis olsunlar görmüs olsunlar. Söyle bir yanlis anlasilma olmasin, biz bu çocuklari hacca getirmedik. Aileleri ile birlikte gelen çocuklarimizi bir kafilede toplayarak, ailelerine ibadetlerinde kolaylik olmasini saglamaya çalistik. Aileleri bu nedenle bir araya getirdik.

Aileler, çocuklari ile basvurmuslar, onlari sadece bir kafilede topladik” diye konustu.

Baskan Erbas, çocuklarla tek tek ilgilenerek onlarin hatirini sordu. Çesitli sorularla onlardan güzel cevaplar alan Erbas, hep bir agizdan salavat-i serife ve telbiye getiren miniklere gül ve kumbara dagitti.

Çocuklarla ilgili merkezde, 4 kisilik bir pedagojik formasyonlu uzmanlar egitim veriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile