Kablo Hirsizi Yüzünden Tüm Mahalle Karanliga Gömüldü

Kablo Hirsizi Yüzünden Tüm Mahalle Karanliga Gömüldü

Baskentte bir kablo hirsizi, elektrik direklerindeki kablolari keserek tüm mahallenin karanliga gömülmesine sebep oldu. Hirsizin direge tirmanip elektrik kablolarini kestigi anlar ise güvenlik kameralarina yansidi.

Olay, Ankara’nin Keçiören ilçesi Kamil Ocak Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalleye dadanan kablo hirsizi, sabahin erken saatlerinde elektrik direklerine tirmanarak boyunun yettigi yere kadar kablolari kesti. Hirsiz, daha sonra ise yere düsen kablolari, sirtindaki çantaya doldurup gözden kayboldu. Mahalle esnafi ise olayi sabah dükkan kepenkleri açilmayinca fark etti. Yasanan olay sonrasinda yetkilileri arayan mahalleli, kisa süre sonra elektrige kavustu. Hirsizin, elektrik diregine çikip kablolari kesmesi ve yere düsen kablolari sirt çantasina doldurmasi ise an be an güvenlik kameralarinda kayit edildi. Öte yandan hirsizin, yaklasik 2 bin metre kablo kestigi ve kablolarin piyasa degerinin toplamda 14 bin lirayi astigi ögrenildi.

"Bu isi bilen birisi yapmis"

Hirsizligi bilen birinin yaptigini belirten mahalle sakini Murat Gökmen, “Kamera kayitlarindan gördügümüz üzere, mahallenin elektrik kablolarini sabah saat alti siralarinda gelip siradan kesmis. Bugün bunu yapan yarin baska yerlerdeki kablolari kesecek. Bunlari yapanlarin yakalanmasini istiyoruz. Bu isi bilen birisi yapmis çünkü sabah saat alti siralarinda sokak lambalarinin sensörlü oldugunu ve elektrik verilmedigini biliyor. Tahminim, sokaktan 300 metrelik kablo götürmüs” ifadelerine yer verdi.

“Jeneratörü çalistirmak zorunda kaldik ve o da yetersiz kaldi”

Sabah saatlerinde kablo hirsizligindan dolayi elektrigin gittigini yetkililerden ögrenen firin isletmecisi Rahime Egri ise, “Gündüz elektrigimiz gitti. Yetkililer geldiginde elektrik kablolarinin çalindigini ögrendik. Hirsiz yüzünden dükkanda magdur olduk. Sürekli unlu mamuller pisirdigimiz için jeneratörü çalistirmak zorunda kaldik ve o da yetersiz kaldi. Hirsizin yakalanmasini istiyoruz” diye konustu.



"Kepenklerin açilmadigini bazi müsterilere inandiramadik"

Elektriklerin gitmesi ile sabah dükkaninin kepenklerini açamadigini dile getiren esnaf Erdogan Yesilkaya, “Elektrikler gittiginden dolayi yaklasik iki saat dükkanimi açamadim. Kepenkleri açamadigim için müsterilere yardimci olamadik. Yetkililerle görüstügümüzde de kablolarin çalindigini söylediler. Kepenklerin açilmadigini bazi müsterilere inandiramadik. Hirsizliga bir ‘dur’ denmesini istiyorum” degerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile