Kabristanlarda Bayram Ziyareti Yogunlugu

Kabristanlarda Bayram Ziyareti Yogunlugu

Aksaray’da Ramazan Bayrami öncesi binlerce vatandas kabristanlarda hem Somuncu Baba Hazretlerinin kabrini hem de yakinlarinin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Yurt genelinde oldugu gibi Aksaray’da da Ramazan Bayrami nedeniyle kabristanlarda ziyaretçi yogunlugu yasandi. Binlerce vatandas her yil oldugu gibi bu yil da mezarlik ziyaretlerini gerçeklestirdi. Kabir ziyaretleri yapan vatandaslar, hayatini kaybeden yakinlari için Kur’an-i Kerim okuyarak dua etti. Dünyanin 3. büyük ervahindan birisi olan Ervah Kabristanligi’na gelen vatandaslar, vefat eden yakinlarinin yani sira Somuncu Baba Hazretlerinin kabrini de ziyaret etti. Mezarlarin basinda dua eden vatandaslar temizledikleri kabristanlarin bakimlarini da yapti. Bazilari da mezarliklara ekilen çiçekleri suladi.

Yakinlarinin kabrini ziyaret eden Ramazan Erdem (35), "Somuncu Baba’yi ziyaret ettik. Geçmisleri ziyaret ettik. Dedemizi, anneannemizi üzerimize düseni yaptik. Simdi de bayram alisverisine çikacagiz. Hayata ve mücadeleye devam ediyoruz. Allah herkese imanli yasamayi nasip etsin. Vatanimiza milletimize baris huzur, dünyaya baris huzur ve Filistin’deki kardeslerimize Allah kolaylik versin" dedi.

Yakinlarinin kabirlerini ziyaret eden Kadir Darilmaz ise "Kabristanimiza geldik. Dedelerimizi, büyüklerimizi, annelerimizi, babalarimizi, hisimlarimizi ziyaret ettik. Hüzünlü geçiyor bayram günlerimiz, iki rekat namaz kilip gidecegiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile