Kaçak Avcilarin Acimasiz Planini Polis Bozdu Açiklamasi Film Gibi Operasyon Anlari

Kaçak Avcilarin Acimasiz Planini Polis Bozdu Açiklamasi Film Gibi Operasyon Anlari

Izmir’in Urla ilçesinde, denizleri temizledigi bilinen deniz patlicanlarinin yasa disi yollarla avlanildigina yönelik ihbarlar üzerine harekete geçen ekipler, kaçak avcilarin 20 metre derinlikte gizledigi trol ve algarna düzeneklerini yüzeye çikardi. Söz konusu avciligin balik popülasyonuna zarar verdigi ifade edilirken, denize temizleyen deniz patlicanlarinin müsilaji da engelledigi belirtildi.

Urla’da, yasa disi yollarla deniz patlicanlarinin avlanildigina yönelik ihbar yapildi. Bunun üzerine Izmir Deniz Limani Sube Müdürlügü ve Urla Ilçe Emniyet Müdürlügü Deniz Polisi Amirligi ekipleri hemen harekete geçti. Bölgeye intikal eden ekipler, kaçak avcilarin 20 metre derinlikte gizledigi trol ve algarna düzeneklerini tespit etti.

Yasa disi avcilikta kullanilan tonlarca agirliktaki malzemeler yüzeye çikarildi

Kaçak avlanma düzeneklerinin yerini saptayan güvenlik güçleri, tonlarca agirliktaki malzemeyi çikarmak için Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine ait EGESÜF gemisinden yardim istedi.

Bu sirada ‘kurbaga adamlar’ denize dalarak kaçak düzeneklerin su yüzüne çikartilmasi için çalisma yapti. Izmir Il Emniyet Müdürlügü’ne ait bir helikopter de, Körfez’de kaçak avcilarin tespit edilmesi için çalismalar yapti.

Film gibi operasyon

Yeni oldugu belirlenen trol ve algarna düzenekleri, 4 saat süren çalisma sonunda EGESÜF Gemisi’ne çekildi.

Filmleri aratmayan ve 20 polisin katildigi operasyonda ele geçirilen kaçak avlanma düzenekleri, Urla Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerine teslim edilirken, helikopter ile havadan yapilan kontrollerde kaçak avcilara ulasilamadi.

Deniz patlicani denizi temizliyor, müsilaja engel oluyor

Urla’da balikçi esnafi, kaçak avlanmanin denizlerdeki balik popülasyonuna zarar verdigini söyledi.

Esnaf, kaçak düzenegin çalisma yöntemi hakkinda ise su bilgileri verdi:

"Trol ve algarna dedigimiz sistemde, aglarin iki ucunda bagli olan demir levhalar, denizin dibini süpürüyor. Yuvalar talan edilirken, küçük, büyük, yavru tüm deniz canlilari, levhalara bagli olan agin içine dökülüyor. Her seyden önemlisi, bu kaçak avcilik daha çok deniz patlicani avciligi için kullaniliyor. Deniz patlicani da denizlerimizin temizlenmesi konusunda çok önemli bir canli. Kisacasi bu yöntemle yapilan avcilikta, denizin dibinde ne varsa aglara gidiyor. Bu da yuva ve yumurtalari etkiledigi için balik popülasyonu yok oluyor, deniz patlicanlari avlaniyor. Deniz patlicanlarinin avlanmasiyla da musilaj tehdidi yasaniyor.’’
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile