Kaçak Avcilarin Elinden Kaçmayi Basardi

Kaçak Avcilarin Elinden Kaçmayi Basardi

Afyonkarahisar’da kaçak avcilar tarafindan vurulan ve kaçmayi basaran kizil geyik Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü görevlilerince bulunarak tedavi altina alindi.

Afyonkarahisar’in Çay ilçesi Deresinek köyünde kaçak avlanma ihbari alan Afyonkarahisar Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü Bolvadin Sefligi ekipleri bölgeye intikal etti. Ekipler, Çay ilçesi Deresinek Köyünde arazide kulaginda kursun yarasi, ayaginda kirik ve vücudunun çesitli yerlerinde yaralanmis bitkin halde bir kizil geyige rastladi. Kaçak avlanma ilgili arazide yapilan kontrollerde kaçak avcilara rastlanmadi. Kaçak avcilarin elinden kurtulmayi basaran kizil geyik ekipler tarafindan gerekli tedbirler alindiktan sonra tedavileri yapilmak üzere Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatini Kurtarma Rehabilitasyon Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezine (AKÜREM)’e teslim edildi.

Afyonkarahisar Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Doga Koruma Milli Parklar ekipleri her sartta Yaban Hayatini korumaya devam edecektir. Yasal sartlara uymayan her türlü avcilikla duyarli vatandaslarimizin destegiyle mücadeleye devam edecegiz. Yarali kizil geyik tedavi ve rehabilitasyon süreci sonunda dogal yasam alanina birakilacaktir. Av koruma ekiplerimiz 7/24 arazide kaçak avlanma ile mücadeleye devam etmektedir. Av koruma ekiplerimize destegini esirgemeyen duyarli vatandaslarimiza ve kolluk kuvvetlerine tesekkür ederiz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile